De meest unieke musea van Nederland

Page author

door Raoul - 03 November 2015

Je zal vast wel eens gehoord hebben van het Rijksmuseum in Amsterdam, of het Van Gogh Museum en anders wel van het Rembrandthuis. Deze musea zijn wellicht de bekendste van Nederland en zijn daardoor ook bekend onder buitenlanders. Buitenlanders weten echter niet, dat ons land veel meer musea telt waar unieke artikelen worden tentoongesteld. Deze speciale musea kan je over heel het land vinden en ze zijn een bezoek ook meer dan waard. Wij hebben een lijst gemaakt van musea die je echt eens gezien moet hebben.

We beginnen bij de TwentseWelle. Ontdek hier hoe de mensen de wereld hebben veranderd en welke kant het nu op gaat. Er wordt als het ware een zoektocht gehouden om allerlei raadsels van het heden en verleden te achterhalen. De tocht begint al vanaf de prehistorie en loopt zo door de jaren heen. Het is zowel voor jong en oud zeer leerzaam.

In het Afrika Museum leer je meer over de Afrikaanse cultuur en leefwijze. In het buitenmuseum kan je zien hoe de dorpen eruitzien en je kunt zelfs ook de huisjes van binnen bekijken. In het museum zelf zijn er ook een aantal vaste voorstellingen over de Afrikaanse leefwijze. Daarnaast worden bezoekers bezig gehouden met interactieve rondleidingen, workshops, bodypercussie en er kan met bamboe gebouwd worden.

In het Museum Boerhaave in Leiden zal je een bijzondere tentoonstelling zien, namelijk die van Einstein & Friends. Deze tentoonstelling is in ere van Einstein zijn 100ste verjaardag. Je kunt ook naar Foodtopia gaan om de innovaties op het gebied van voeding te bewonderen.

Het Muiderslot biedt weer een geheel andere ervaring. Hier kan je door het kasteel lopen, en meer over ridders en de Gouden Eeuw te weten komen. Dit kan het beste met een uitgebreide rondleiding. Als bonus is er een valkenier die regelmatig demonstraties geeft.

In het Scheepsvaart Museum in Rotterdam leer je alles over de scheepvaart en krijg je een goed beeld van de ontwikkelingen die het over de jaren heen heeft doorgemaakt. Je kunt in het schip naast het museum een goed beeld krijgen van de schepen van vroeger en er is een klein speelparadijs voor de kinderen aanwezig.