Hertz > Hertz

Op weg naar een sterkere toekomst

Naar aanleiding van de verwoestende impact van de COVID-19 pandemie en de daaruit voortgekomen terugloop in de vraag naar huurauto's, heeft Hertz Global Holdings, de moedermaatschappij van Hertz, op 22 mei 2020 aangekondigd dat haar Amerikaanse en Canadese dochterondernemingen op vrijwillige basis een verzoekschrift hebben ingediend voor een financiële reorganisatie in het kader van de Amerikaanse Chapter 11-procedure.

De belangrijkste internationaal opererende regio's van Hertz, waaronder Europa, Australië en Nieuw-Zeeland, zijn niet opgenomen in de Chapter 11-procedure.

Deze procedure geeft Hertz de mogelijkheid om zich te navigeren door de effecten van COVID-19 en tegelijkertijd een sterkere financiële structuur te creëren om het bedrijf beter te positioneren voor de toekomst.

Zoals altijd – We’re here to get you there

Alle merken van Hertz Global Holdings - Hertz, Dollar, Thrifty, Firefly, Hertz Car Sales en Donlen - zijn wereldwijd open en bedienen klanten. Belangrijk is dat klanten hetzelfde hoge niveau van service en betrouwbaarheid kunnen verwachten, inclusief nieuwe initiatieven zoals het "Hertz Gold Standard Clean" reinigingsprotocol om extra bescherming te bieden in reactie op de COVID-19-pandemie. Alle activiteiten, reserveringen, promoties, vouchers en loyaliteitsprogramma's gaan ook gewoon door.

Iedereen bij Hertz heeft een oprechte waardering voor u als klant. Uw loyaliteit heeft ons tot een van de meest iconische bedrijven ter wereld gemaakt en we kijken ernaar uit om u nu en in de toekomst van dienst te mogen zijn. Want waar u ook naartoe gaat, we’re here to get you there.

  • Lees hier de volledige verklaring.
  • Lees hier een bericht aan onze klanten en onze FAQ’s.
  • Lees hierde informatie voor toeleveranciers.