Fonds Gehandicaptensport

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen is ondernemen met hoofd én hart met winst voor alle partijen. Hertz ondersteunt Fonds Gehandicaptensport om de achterstandspositie van de gehandicaptensport in Nederland te verbeteren. Om dit te realiseren heeft Fonds Gehandicaptensport voldoende financiële bijdragen, maar ook middelen en menskracht nodig. Dankzij Hertz heeft zij dagelijks de beschikking over een autobus ten behoeve van vervoer van de gehandicapte sporters, daarnaast draagt Hertz jaarlijks zorg voor het vervoer van het Nederlands Rolstoelbasketbalteam. 

Henk van den Helder -  Algemeen Directeur Hertz Benelux

‘Gehandicaptensport is belangrijk omdat mensen met een lichamelijke beperking niet beperkt mogen worden in mobiliteit en hun krachten moeten kunnen ontwikkelen in de sport. Hertz Autoverhuur draagt graag bij aan de mobiliteit van mensen met een lichamelijke  beperking.’

Hertz is 1% FairShare® van Fonds Gehandicaptensport. Het 1% FairShare® concept is een regeling waarbij het bedrijfsleven wordt gevraagd om 1% bovenop hun totale sportsponsoring budget te investeren in de gehandicaptensport. De 1% regeling wordt ondersteund door NOC*NSF en Gehandicaptensport Nederland.

Fonds Gehandicaptensport beschikt over het CBF-Keur en waarborgt een juiste bestemming en besteding van het 1% budget.

Fonds Gehandicaptensport