Niet-roken beleid FAQ

Wat is het rookbeleid in auto’s van Hertz? 

Hertz wil een veilig en schoon wagenpark voor haar klanten en medewerkers. Daarom zijn per 1 mei 2013 alle voertuigen van Hertz rookvrij. Er zullen €50  schoonmaakkosten berekend worden als blijkt dat er in de auto gerookt is.

Voor wie geldt het rookbeleid? 

Iedereen die een auto van Hertz huurt, dient zich aan het rookvrije beleid te houden. Alle auto’s van Hertz zijn rookvrij.

Hoe worden de auto’s waarin gerookt is gereinigd? 

Auto’s waarin gerookt is worden grondig gereinigd en behandeld met een natuurlijke geurstof. De auto moet daarvoor 24 uur uit de verhuur genomen worden en daarom wordt een bedrag van €50 in rekening gebracht.

Welke sanctie staat er op het roken in een Hertz auto? 

Er zal €50 berekend worden om de kosten van de reiniging te dekken. Om de auto te reinigen met een natuurlijke geurstof en moet deze 24 uur uit de verhuur worden genomen.

Wat als de auto die ik ontvang geen niet-roken sticker heeft? 

Alle auto’s van Hertz zijn rookvrij. Roken is in geen enkele auto van Hertz toegestaan, ongeacht de aanwezigheid van een sticker.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik geen rekening krijg voor de aan roken gerelateerde schoonmaakkosten? 

Alle inzittenden moeten zich te allen tijde onthouden van roken in de auto. Bij ontvangst van een voertuig inspecteer je, voor het verlaten van de huurlocatie, of de auto rookvrij is. Als blijkt dat er toch gerookt is in de auto, stel dan een lid van het Hertz personeel op de hoogte. Hij zal bekijken of er een andere auto beschikbaar is of dat de auto alsnog snel gereinigd kan worden. Indien dit niet mogelijk is, meld dit dan bij de Hertz medewerker bij vertrek en bij het retourneren van de auto.

Wanneer wordt vastgesteld dat er in de auto gerookt is? 

De Hertz medewerker bepaalt of er in de auto gerookt is.

Wanneer weet ik of de schoonmaakkosten voor het roken in rekening worden gebracht? 

In de meeste gevallen zul je bij het verlaten van de Hertz locatie al weten of er kosten in rekening worden gebracht. Mocht er geen Hertz medewerker aanwezig zijn als u de auto terugbrengt, dan zul je de kosten op je eindafrekening of creditcard zien.

Ik ben een Hertz Gold Plus Reward-lid en ik heb een ‘roken-auto’ als voorkeur geselecteerd. Kan ik dan nog steeds een auto huren waarin gerookt mag worden? 

Nee, alle Hertz auto’s zijn rookvrij. De voorkeurselectie op het Hertz Gold Plus Reward pagina is nu voor alle leden ingesteld op ‘niet-roken’. Auto’s waarin gerookt mag worden zijn dus niet meer beschikbaar.