[script_envigo] window.addEventListener("load", function(){ $(document).on('click', '.carhub-nWrapper a[href*=#]', function(e) { e.preventDefault(); var scrollID = $(this).attr('href').split('#')[1]; var getTopposition = $("#" + scrollID).offset().top; $("html, body").animate({ scrollTop: getTopposition - $('.van-h-menu-bar').height() }, 1000); }); }); [script_envigo_end]
SaveSave
(Nederlands) Wijzigen

Ontdek de wereld van Polestar

Rijtips

Ontdek de wereld van Polestar: rijtips

Haal alles uit jouw Polestar 2 en geniet van elektrisch rijden. Ontdek de functies die het rijden net iets fijner maken. Deze gids geeft je alles dat je moet weten in het post-benzinetijdperk van Polestar.

De auto ontgrendelen

Je kunt de Polestar handsfree ontgrendelen. Als de sleutel binnen het bereik van de auto is, ontgrendelt het slot automatisch als je de deurgreep beetpakt. Je kunt ook op de traditionele manier de uitneembare sleutel in de afstandsbediening gebruiken of de auto ontgrendelen via de Polestar-app, zodra je deze hebt geïnstalleerd.

De auto starten

In de Polestar 2 hoef je geen sleutel om te draaien. Neem plaats achter het stuur, druk het rempedaal in en verander de versnelling naar D of R en laat vervolgens het rempedaal los. Als de kruipmodus is geactiveerd komt de auto in beweging. Zo niet en de auto-hold rem is geactiveerd, druk je het gaspedaal in om in beweging te komen.

Een profiel creëren

Voordat je aan je reis begint, is het de moeite waard een paar minuten de tijd te nemen om als bestuurder een profiel te creëren. Je hoeft dit maar één keer te doen, omdat de auto persoonlijke instellingen onthoudt en kleine aanpassingen voor je maakt, zoals de stoelpositie en de helderheidsvoorkeuren van het dashboard.

Je kunt ook stemopdrachten gebruiken om onderweg bijvoorbeeld de temperatuur aan te passen of media af te spelen.

Zoek een route met de geïntegreerde Google Maps-app, geef het weer op het centrale scherm en je bent klaar voor vertrek!

Bestuurdersdisplay

Het bestuurdersdisplay heeft een high-definition 12.3” scherm en geeft alles weer dat je moet weten, bijvoorbeeld indicators, waarschuwingssymbolen en meters. Er zijn twee verschillende weergavemodussen om uit te kiezen. Afhankelijk van je reis schakel je tussen Calm View om alleen het belangrijkste te zien en Navigation View met een kaart weergegeven over het hele display. Ideaal als je op ontdekking gaat.

Acoustic Vehicle Alert System (AVAS)

De Polestar 2 is 100% elektrisch zonder interne brandstofmotor, wat betekent dat hij bijna volledig stil is. Om het gevaar tegen te gaan dat aankomende voertuigen niet worden gehoord, hebben geluidstechnici een unieke geluidssignatuur gecreëerd. Deze genereert subtiele externe geluiden om andere weggebruikers te waarschuwen voor uw aanwezigheid. Dit verhoogt de veiligheid voor voetgangers en fietsers.

Media en audio

Iedere autorit vereist een soundtrack. Je kunt verbinding maken met je Spotify of muziek van vrijwel iedere app downloaden en verbinding maken met het mediasysteem. De volumecontrole bevindt zich rechts van het stuur. Via Google Assistant kun je ook stemopdrachten geven wanneer je van nummer wilt veranderen.

Cruisecontrol

Op de snelweg bereikt de Polestar zijn hoogtepunt en glijdt hij over de weg. De cruisecontrol van de Polestar 2 beschikt over adaptive cruise control, eenpedaalsbediening, Pilot Assist, automatische snelheidsbegrenzing en meer.

Selecteer simpelweg de functie die je wilt en activeer het met de knop op het stuur.

Tijdens het rijden kun je de afstand en tijd ten opzichte van de auto voor je aanpassen met gebruik van de intervalknoppen op het stuur.

Bekijk de onderstaande video voor een interactievere ervaring van hoe cruise control werkt.

Eenpedaalsbediening

Het regeneratief remsysteem van Polestar gebruikt de motor om langzamer te gaan, maar biedt ook de mogelijkheid tot eenpedaalsbediening, ideaal voor lange, rechte wegen.

Via het HMI is het eenvoudig om het niveau van regeneratief remmen in te stellen. Het Human Machine Interface geeft je toegang tot de functies van de auto. Met het hoogste niveau heb je onderweg het rempedaal haast niet nodig.

Klimaatregeling

Een indrukwekkende functie in de Polestar 2 is de klimaatbalk, die zich onderaan het centrale scherm bevindt. De meest voorkomende klimaatinstellingen kunnen daar geregeld worden, zoals een temperatuur instellen en het verwarmen van de stoelen. De temperatuur kan ook worden aangepast met stemopdrachten. Deze Polestar heeft aparte temperatuurinstellingen voor de bijrijders- en bestuurdersstoel. Je hoeft het nooit meer warm of koud te hebben.

De Polestar 2 opladen

Het snelladen van de lithium-ion-accu tot 80% of 150 kW neemt slechts 40 minuten in beslag met de Polestar 2. De laatste 20% duurt langer.

Met dit in gedachten is het beste advies voor een lange reis om vaker te stoppen, zodat je minder lang moet wachten om op te laden.

Onze Polestar-oplaadgids gaat hier veel dieper op in.

De auto stoppen

Wanneer je op je bestemming bent gearriveerd en je een parkeerplaats hebt gevonden met behulp van Park Assist, kan de Polestar 2 automatisch worden uitgeschakeld vanuit de drivemodus nadat de handrem is geactiveerd en de bestuurder de auto verlaat. Het is ook mogelijk om de auto handmatig uit te schakelen, bijvoorbeeld als je in de auto wilt blijven maar hem toch wilt uitschakelen. Zo eenvoudig is het.

Wil je meer weten over de Polestar 2? Raadpleeg dan onze andere blogs over zijn beste functies, hoe op te laden of maak een testrit in een Polestar 2 de volgende keer dat je bij ons huurt.