3 Amerikaanse steden die je niet mag missen

Page author

door Jayden - 31 May 2016

Het is een land van eindeloze woestijnen die in de diepe horizon verdwijnen, prachtige nationale parken waar je dagenlang in alle rust kunt ronddwalen, levendige steden voor een bruisend nachtleven; we hebben het over het veelzijdige Amerika. Het land dat zo groot is, dat je het niet in een vakantie kunt ontdekken. Het liefst reis je natuurlijk het land rond in een grote rondreis dat enkele maanden duurt, maar hier hebben we vaak de tijd en vooral het geld niet voor. Kies een gedeelte uit dat je graag eens wilt ontdekken en maak hier een kleinere, maar net zo indrukwekkende rondreis die je nooit zult vergeten. Wij inspireren je hier graag even bij; wat denk je bijvoorbeeld van Las Vegas, Chicago en Dallas? We leggen het uit.

Laat de neonlichten van Las Vegas achter je

Denk je aan een bezoek aan Las Vegas, dan denk je waarschijnlijk direct aan casino’s, trouwkappelletjes, ontelbare neonlichten en een bruisende avond op de Strip. Hoewel dit natuurlijk helemaal waar is, en je deze unieke sfeer echt niet mag missen, kan je veel meer halen uit je bezoek aan Las Vegas. Stap een huurauto in en laat de flitsende lichten steeds verder achter je, terwijl het rustige woestijnlandschap in je voorruit steeds dichterbij komt. De staat Nevada bestaat uit spectaculaire landschappen die je, onder andere, kunt bewonderen in Death Valley, Valley of Fire State Park en Red Rock Canyon. Deze prachtige natuurgebieden zijn ideaal om het drukke leven even achter je te laten en te genieten van de wonderen van de natuur. In de schitterende woestijnlandschap staat ook de indrukwekkende Hoover Dam. Het is weliswaar geen natuurwonder, maar het is zeker een technisch hoogstandje en ligt 65 km van Las Vegas. Tijdens je reis naar de Dam, geniet je onderweg van de wonderschone natuur.

De schoonheid van Chicago

Deze bruisende wereldstad heeft bijna geen introductie meer nodig. De wereldbekende skyline, prachtige architectuur en een uitgebreid aanbod aan excursies; ieder jaar trekken miljoenen vakantiegangers weer richting Chicago. De 7 districten bieden allemaal een eigen unieke sfeer en bezienswaardigheden. Zo vind je er de Magnificent Mile, McKinley Park Lagoon en Wrigleyville, een historisch plaatsje dat thuis is van het Chicago Cubs baseball team. Heb je wat behoefte aan rust, pak dan de huurauto om een van de vele meren te bezoeken. Geniet hier van prachtige natuur, watersportactiviteiten en mooie uitzichten.

Dallas en de wereldberoemde Cowboys

Ontdek de Texaanse gastvriendelijkheid in deze iconische staat. Alles is groter in Texas; de hamburgers, supermarkten en vooral de auto’s. Maar ook de leukste bezienswaardigheden liggen op een afstand en daarom is autohuur een makkelijke optie om het meeste van het bezoek te maken. Aangezien de temperaturen goed kunnen oplopen in Dallas is dit ook een betere oplossing dan lange wandelingen in de warme zon. En zo combineer je gemakkelijk bezienswaardigheden als het Downtown Historic District, het Arboretum en Swiss Avenue. Heb je het geluk dat de Dallas Cowboys spelen tijdens je bezoek? Stap dan absoluut je huurauto in om de wedstrijd bij te wonen.

Wil je helemaal een groot avontuur aangaan, combineer deze drie steden dan eens in een unieke rondreis. Begin in Las Vegas en rijdt 18 uur richting Dallas. Na een verblijf in Dallas zet je de reis voort richting Chicago wat ongeveer 14 uur duurt. Het is een stukje rijden, maar het voordeel van een huurauto is natuurlijk dat je overal kunt stoppen en de reis dus zo lang en comfortabel maakt als dat jou uitkomt.