5 kerstmarkten om te ontdekken in 2019

Kerstmis is een tijd voor vrienden, familie, kerstliedjes zingen en feestverlichting, en voor het bezoeken van een kerstmarkt of twee. In Europa zijn honderden prachtige kerstmarkten waar je kunt verdwalen en de perfecte cadeautjes kunt vinden voor je geliefden.

We hebben vijf prachtige Europese kerstmarkten gevonden die niet mogen ontbreken op je lijstje met kerstbestemmingen dit seizoen.

1. Straatsburg, Frankrijk

De Christkindelsmärik, met zijn meer dan 300 kraampjes met eigen specialiteiten, is een van de oudste kerstmarkten van Europa. Hier vind je verschillende seizoensfavorieten, van versieringen tot glühwein, eten, en natuurlijk allerlei cadeaus voor je geliefden.

Wanneer: 22 november – 30 december 2019

Waar: 11 locaties rond Straatsburg, Frankrijk

2. Stuttgart, Duitsland


stuttgart kerstmarkten

Ga helemaal op in het magische Kerst-wonderland, met meer dan 280 kraampjes verspreid over heel Stuttgart. Een van de grootste kerstmarkten van Europa, met levende lammetjes, schapen, ezels en geiten, en niet te vergeten verschillende kerstkoren. Je kunt er ook terecht voor je kerstinkopen, met kraampjes die houten speelgoed, antiek, eten en nog veel meer verkopen.

Wanneer: 28 november – 23 december 2019

Waar: op de volgende pleinen: Neuen Schloss, Konigsbau, Karlsplatz en Schillerplatz – Stuttgart, Duitsland

3. Winchester, Engeland


winchester

De kerstmarkt bij de kathedraal van Winchester is geïnspireerd op de traditionele markten in Duitsland. Je vindt er een levendige, feestelijke sfeer met meer dan 100 chalets die unieke waren, eten en cadeaus verkopen, en een dorp speciaal geweid aan de Britse ambachten. Liefhebbers kunnen zich tijdens hun bezoek ook uitleven op de publieke ijsbaan in de buitenlucht.

Wanneer: 21 november – 22 december 2019

Waar: Winchester Cathedral – Winchester, Engeland

4. Krakau, Polen


krakau kerstmarkten

Droom je van een witte Kerst? In Krakau ligt in november en december vaak een dik pak sneeuw. Ontdek dit ijzige Kerst-droomland met een dampende beker grzaniec galicyjski (de lokale glühwein) en bezoek de 80 zorgvuldig geselecteerde stalletjes op de kerstmarkt, waar allerlei versieringen, cadeaus en eten en drinken verkocht worden.

Wanneer: 30 november – 26 december 2019

Waar: Marktplein – Oude stad, Krakau, Polen

5. Bolzano, Italië


bolzano kerstmarkten

De kerstmarkt in Bolzano is de grootste feestelijke markt in Italië. Deze pittoreske markt bevindt zich aan de voeten van de Rosengarten in de Dolomieten. De markt bestaat uit een groot aantal kraampjes in houten chalets waar lekkernijen aangeboden worden aan bezoekers en lokale bewoners, waaronder een regionale specialiteit (vin brulé, een warme glühwein). Daarnaast vind je er ook feestelijke cadeaus en ambachtelijke producten.

Wanneer: 28 november 2019 – 6 januari 2020

Waar: Piazza Walther – Bolzano, Italië