5 verborgen schatten in Amsterdam  

Amsterdam. Een historische stad omringd door prachtig natuurschoon. Een plek die bij velen hoog op de agenda staat om te bezoeken.

Amsterdam staat bekend om zijn geweldige nachtleven, maar heeft nog veel meer te bieden dan dat.

1. Dit is Nederland

Ontdek alles wat Nederland te bieden heeft met een spectaculaire vlucht boven Nederland, maar dan comfortabel vanaf de grond met de Flight Experience. Tijdens deze vijfdimensionale gebeurtenis hang je in de lucht voor een groot overkoepeld scherm. Met je voeten een meter van de grond word je ondergedompeld in een 9 minuten lange vliegreis door het land. De ervaring voelt nog echter door de toevoeging van wind-, mist- en geureffecten.

2. De oudste vlooienmarkt van Nederland
De vlooienmarkt op het Waterlooplein is ouder dan 130 jaar en bestaat zes dagen per week uit 300 verkopers. Je weet maar nooit wat je tegenkomt tijdens het slenteren langs de vele kraampjes. Er is voor elk wat wils, want men verkoopt er o.a. boeken, antiek, vintage kleding, juwelen, muziek, fietsen en zelfs eten.

3. Bezoek een van de oudste cafés in Amsterdam

In ‘t Aepjen vind je aan de rand van de Wallen. Dit typische Nederlandse bruine café werd ooit bezocht door zeelieden die hier hun goederen ruilden, inclusief apen voor drank. Hier heeft het café zijn naam (letterlijk "In het aapje") aan te danken. Geniet er van een biertje en voel je deel van het verhaal.

4. Geniet van het uitzicht in de Nieuwe Spiegelstraat
De Nieuwe Spiegelstraat, gelegen nabij het Rijksmuseum in het hart van de kunstwijk, is al meer dan drie eeuwen het decor van allerlei winkeltjes. Tegenwoordig vind je er een groot aantal kunst- en antiekverkopers, alsmede winkels waar vintage kleding wordt verkocht. Zo is dit de perfecte plek voor een middagexcursie voor mensen met creatieve interesses.

5. Maak een rondrit door het landschap rond Amsterdam
Laat de stad achter je en ontdek het Nederlandse landschap. Op slechts korte afstand van Amsterdam kun je jezelf onderdompelen in historische Nederlandse architectuur met authentieke huizen, windmolens en vissersdorpen, zoals Volendam en Marken met hun houten huizen en kleurrijke havens. Ben je met de auto, neem dan de tijd om bij elk pittoresk plekje even te stoppen.


Wat is jouw eerste bestemming met zoveel bezienswaardigheden in en rond Amsterdam?