Arnhem; Nederland in een notendop

Op zoek naar een gezellig dagje uit in een leuke stad in Nederland? Denk dan eens aan Arnhem, een typisch Nederlandse stad met eeuwenoude huizen, waardoor je echt het verleden van de stad kunt ontdekken. De rijke geschiedenis wordt afgewisseld door prachtig groen natuur en creatieve evenementen. Daarnaast is Arnhem een bruisende stad waar je urenlang kunt winkelen, wandelen en genieten: het belooft een gezellige dag te worden voor iedere bezoeker.

Een leuke stad voor het hele gezin

Arnhem heeft veel bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn. Wij helpen je graag op weg met deze leuke tips.

-

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Kijk je ogen uit in de groene schatkamer van Nederland: De Hoge Veluwe. Dit prachtige park staat vol van historische verhalen, kunst en architectuur. In de overweldigende natuur wandel of fiets je hier over de heide, de bossen en het stuifzand, en ontdek je de zoogdieren, vogels, amfibieën en reptielen. Vanaf hier is het ook eenvoudig om het Kröller-Müller Museum te bezoeken. Om het meeste uit een bezoek te halen, kan je een rondreis boeken, maar ook een workshop natuurfotografie is een leuke optie voor liefhebbers van zowel natuur als fotografie.

-

Nederlands Openluchtmuseum

Duik met het hele gezin de Nederlandse geschiedenis in. In dit openluchtmuseum wandel je langs authentieke gebouwen, zoals originele boerderijen, molens, een kerk en school, zie je de aanwezige ambachtslieden aan de slag gaan in het dagelijkse leven en ontdek je de collectie van ruim 152.000 voorwerpen zoals speelgoed, boerenwagens en streekdracht. Ieder seizoen organiseert het museum activiteiten die leuk zijn voor het hele gezin. Dwaal door het doolhof, werk mee in de fabriek of voer de dieren op het Kindererf. Heb je zin in een actieve dag in dit mooie openluchtmuseum, kijk dan eerst eens of er bepaalde activiteiten georganiseerd zijn op de dag dat je Arnhem bezoekt.

-

Kröller-Müller Museum

Bezoek de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld in het indrukwekkende Kröller-Müller Museum. Het museum heeft een collectie van ruim 20.000 werken, waarvan 3.500 werken toegankelijk zijn voor het publiek. Naast het werk van Van Gogh, kan je je hier verdiepen in het werk van Mondriaan, Picasso en Monet en struin je tussen de ruim 160 sculpturen in een van de grootste beeldentuinen van Europa.

-

Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo is een prachtige dierentuin van ruim 45 hectare en heeft een enorm verscheidenheid aan dieren. De dierentuin is onderverdeeld in 7 verschillende leefwerelden. Zo vind je in Burgers’ Bush de grootste waterval van Nederland met aardvarkens, otters en zeekoeien, ontdek je tijdens een safari jachtluipaarden en leeuwen en kom je in de Rimba oog in oog te staan met slangen, tijgers en beren. Voordat je naar huis gaat, kunnen de kinderen zich nog even uitleven in Avonturenland, terwijl je zelf van de dag nageniet onder het genot van een bakje koffie en een gebakje.

Voor een onvergetelijke dag zal een bezoek aan Arnhem absoluut niet teleurstellen. Interessante cultuur, prachtige natuur en vermaak voor de kinderen, je vindt het hier allemaal. Er is hier zo veel te doen en te zien, dat je waarschijnlijk eerst een keuze moet maken van wat je niet wilt missen. Maak het jezelf gemakkelijk en huur een auto: zo combineer je eenvoudig meerdere hoogtepunten om zo veel mogelijk van de stad te ontdekken.