Authentiek Italië – een steenworp van Rome

De havenstad was oorspronkelijk een pittoresk vissersdorpje, maar is over de jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkere vissershavens van Italië. Het is gelegen aan de westkust en is een steenworp verwijderd van de hoofdstad. De korte afstand tussen Fiumicino en Rome biedt de mogelijkheid om leuke excursies naar de eeuwige stad te plannen. Velen kennen Fiumicino door het vliegveld, Leonardo da Vinci, dat er vlak naast is gelegen. De stad heeft echter nog veel meer te bieden. De cultuur en historie maken Fiumicino pas echt interessant voor bezoekers.

In Ostia, ongeveer 4 kilometer verwijderd van Fiumicino, kan men opgravingen uit de oudheid bewonderen. Er zijn daardoor ook een aantal Romeinse tempels te bewonderen. Deze sommigen zijn wel 2 verdiepingen hoog geweest. Deze zijn mooi versierd met prachtige schilderingen en mozaïeken. De opgravingen zijn zeer belangrijk geweest voor archeologen, want het geeft een goed beeld van het leven van de mens in de 2e tot 4e eeuw.

Ten noorden van Isola Sacra zijn er weer andere overblijfselen van de Romeinse samenleving te vinden, namelijk van de haven van Traiano. De geschiedenis hierachter is ook zeer interessant en zeker een bezoek waard.

De streek leent zich ook om kleine uitjes te plannen om meer te zien van dit prachtige gebied. In Martignano is Parco Naturale Regionale di Bracciana. Dit mooie natuurpark zorgt ervoor dat elke bezoeker kan genieten van het vulkanisch landschap, de heuvels, de meren en de flora en fauna. Dit is voor de natuurliefhebbers zeker een aanrader.

De streek Frascati staat voor velen synoniem voor geweldige wijnen. Deze populaire droge witte wijnen worden al meer dan 2000 geproduceerd in de achtertuin van Rome. De populariteit wordt, naast de smaak, verklaard door het idee dat dit dé wijn is van Rome. De Italiaanse verfijndheid en de ervaring van de producenten is goed terug te proeven in deze lekkere wijnen.

De mooie historische stad biedt een uitgelegen kans om Rome te ervaren zonder de constante drukte om je heen de gehele tijd. Het kan best lastig zijn in de zomer met alle toeristen die naar de hoofdstad Rome trekken. Om de drukte in de hitte te vermijden is Fiumicino voor velen een betaalbare en prettig optie.