Autorijden en heerlijk eten, de perfecte combinatie

Geef je zintuigen de kost tijdens een gastronomische roadtrip van Barcelona naar Genua en bezoek drie van de meest geliefde culinaire bestemmingen in Europa. Op dit avontuur begin je in Spanje en rij je langs kronkelende kusten en door prachtige bossen en pittoreske dorpjes via Frankrijk naar Italië.

Kies de perfecte auto voor je roadtrip (Hertz heeft fantastische auto's, van elegante, compacte sportwagens tot grote auto's voor het hele gezin) en bereid je voor op een reis vol sensationele smaakervaringen.

Ontdek een familie met een grote passie voor etenGeniet voor je de stad verlaat voor je culinaire reis van het uitzicht op zee en de verborgen steegjes van deze magische plek. Onderweg naar de Spaans-Franse grens geniet je van adembenemende uitzichten en weelderige bossen.

Op zo'n 100 kilometer van Barcelona ontdek je het pittoreske Girona, beroemd om zijn middeleeuwse architectuur. Hier kun je genieten van een van de culinaire hoogtepunten van deze regio, El Celler de Can Roca. Dit familierestaurant wordt gerund door twee broers, elk met zijn eigen specialisme, die je meenemen op een onvergetelijke gastronomische reis.

El Celler de Can Roca opende haar deuren in 1986. Sindsdien hebben de broers met hun restaurant vele culinaire prijzen gewonnen en zijn er twee leden van de volgende generatie toegetreden tot het familiebedrijf. De moeder des huizes maakt nog elke dag de maaltijden voor het personeel klaar, terwijl de broers hun uiterste best doen om de gasten van de lekkerste gerechten, wijnen en desserts te voorzien.

Het gevarieerde menu biedt voor ieder wat wils. Je vindt er naast mediterrane, Spaanse en Catalaanse ook vegetarische en glutenvrije gerechten.

Proef de heerlijke smaken van het Franse plattelandHet volgende deel van je reis leidt naar Frankrijk, via routes door prachtige landschappen en langs azuurblauwe meren. Maak een tussenstop in Juvignac, vlak bij Montpellier, en bezoek Bistrot de Fontcaude voor een authentieke culinaire ervaring.

In de zomer kun je er in een schitterende omgeving op het zonnige terras van diverse lokale specialiteiten genieten.

Blijf gerust een dag langer en sla een balletje op het Montpellier-Fontcaude Golf Resort voor je aan het volgende deel van je reis begint. Na een heerlijk verblijf in Juvignac is het tijd om weer op pad te gaan en je Zuid-Europese tour voort te zetten in oostelijke richting.

Ontdek de culinaire verfijning van sterrenrestaurantsOp je route van Frankrijk naar Italië kom je langs het Parc Naturel Régional de Camargue. Neem de tijd om te genieten van de wilde, prachtige natuur van dit gebied voordat je de route door langs bergen en door weelderige bossen vervolgt naar Èze.

Tijdens je laatste stop in Frankrijk kun je La Chèvre d’Or bezoeken. Het restaurant van hotel La Chèvre d'Or, met twee Michelinsterren, biedt niet alleen heerlijke gerechten maar ook een adembenemend mooi uitzicht over de Côte d'Azur.

Om de ervaring extra bijzonder te maken geldt voor dit restaurant een elegante dresscode. Trek dus je beste pak of jurk aan en geniet van zeer deskundig klaargemaakte culinaire hoogstandjes zoals langoustine of tamme duif, waarbij ook aan het serveren de grootst mogelijke aandacht voor detail wordt geschonken.

Er staat je een zee aan smaken te wachten

Neem afscheid van Frankrijk en vervolg je weg naar de havenstad Genua om daar de heerlijke smaken van Italië te proeven. Dit is het perfecte eindpunt van je roadtrip, waar je je gastronomische ontdekkingsreis kunt afsluiten met een authentieke pizza of pastamaaltijd in een bar of trattoria.