Beleef het moderne Nederland in Rotterdam

Page author

door Raoul - 02 March 2015

Rotterdam is een bruisende stad, bekend staat om haar moderne architectuur. De stad wordt helaas nog te vaak over het hoofd gezien door toeristen. Dit komt door de vele fraaie, typisch Hollandse steden, zoals Amsterdam en Den Haag. In Rotterdam zal je omringd worden door zeeën toeristen, wat weer de mogelijkheid biedt in alle rust de stad te verkennen. In onze eerdere blogpost over Rotterdam hebben we u op een culinaire reis door de stad genomen. In deze blogpost gaan we dieper in op de moderne, urban culture die deze geweldige stad te bieden heeft.

We beginnen bij Rotown. Overdag kan je hier rustig genieten op het terras van een drankje en wat hapjes, maar s 'avonds komt het pas echt tot leven. Dan veranderd het in een bruisend café, met live muziek van nieuwe bands en singer-songwriters. Het is de perfecte plek voor een flinke dosis live muziek.

De cultuur van een stad valt pas echt te proeven met lekker eten. Daarvoor is de Markthal de eerste stop. Daar bevinden zich een overvloed aan restaurants en kraampjes, zoals het restaurant Pickles. Hier zijn de lekkerste hamburgers te vinden. Daarnaast kun je na het eten ook nog de Markthal rondlopen, al genietend van de moderne architectuur en het eventuele dessert. Op dinsdagen en zaterdagen staat er ook een grote markt op het plein buiten het gebouw. Deze is dan ook gezellig om te bewandelen.

Rotterdam staat bovendien ook nog bekend om zijn kunstzinnigheid. In de Kunsthal worden vaak verschillende tentoonstellingen gehouden en deze veranderen dan ook weer om de zoveel tijd. De interessante tentoonstellingen zijn voorbij voor je het weet, dus is het handig even een bezoek in te plannen. Naast de verschillende musea is er op straat ook nog een overvloed aan kunst te vinden zoals te zien is op de Schiestraat en Kruisplein.

Als je een auto huurt kun je ook de moderne invloeden in de omliggende steden verkennen. De beste plek daarvoor is het Street Art Museum in Amsterdam. Hier biedt de stichting Glamorous Outcasts een rondrit langs alle street art in het gebied Geuzeveld-Slotermeer. Deze kunst is met toestemming gemaakt en dus niet illegaal. Ze zullen niet alleen verbazingwekkende kunstwerken tonen tijdens de rondrit, maar ook meer uitleggen over de technieken en de geschiedenis van de hedendaagse kunst op straat.

Voor u vertrekt naar Amsterdam vergeet niet dat Rotterdam beschikt over een prachtige culturele scene en dat deze wordt alleen maar groter. Van de hipste tenten, tot de beste streetfood, Rotterdam is de beste plek om te genieten van de hedendaagse Nederlandse cultuur.