Breng een bezoek naar Nederlands oudste stad

Page author

door Raoul - 05 March 2015

Nijmegen is een prachtige stad met een rijke en levendige geschiedenis. De stad werd gesticht door de Romeinen in de eerste eeuw voor Christus als Noviomagus. Een groot deel van de Romeinse stad is een lange tijd geleden verloren gegaan, maar de rijke geschiedenis is gelukkig nog steeds terug te vinden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog had Nijmegen het zwaar te verduren. De stad was zwaar beschadigd geraakt in die gedurende periode. Een groot deel van de oude stad is hierdoor verloren gegaan, wat de resterende oude gebouwen nog een stukje specialer maakt.

Om te beginnen is er het Valkhof museum. Hier kan je van alles vinden. Van archeologie, moderne kunst, oude kunst en er is zelfs een bibliotheek. Er is vrij veel te zien en het is dan ook een stuk makkelijker met een begeleider die een rondleiding geeft. Kies voor welke attractie of tentoonstelling u wilt gaan en maak hier dan ook echt een dag voor vrij, want je bent al snel een hele dag kwijt aan deze prachtige kunstvoorwerpen.

Als je de gezelligheid wilt opzoeken dan is de Waagh zeker een aanrader. In het stadcentrum worden vaak evenementen georganiseerd, zoals het carnaval. Als er geen evenementen plaats vinden is het een prima plek om een terrasje te pakken en een drankje te drinken in de zon. Of ga in de avond heerlijk dineren bij een van de restaurants. De winkeltjes en gebouwen zijn ook mooi meegenomen tijdens een bezoek aan de Waagh.

De Grote markt is een groot plein in Nijmegen. Hier hebben zich vele historische gebeurtenissen plaats gevonden. Het was ten tijde van de Tweede Wereldoorlog zwaar getroffen, maar nu kunt u er nog wel het rijksmonument, de Boterwaag, net als het Sint-Stevenpoortje op het plein vinden. Ook is er de mogelijkheid het beeld van Mariken van Nieumeghen te bewonderen.

Nijmegen heeft veel te bieden, maar er is ook de mogelijkheid richting het zuiden te gaan. Je zou bijvoorbeeld met een huurauto door kunnen rijden naar Breda. Hier bevindt zich ook een Grote markt waar altijd wel gezelligheid te vinden valt. Denk hierbij aan verschillende soorten festivals en niet te vergeten het carnaval. Op en rond om het plein staan nog diverse gebouwen die een belangrijke waarde hebben voor de stad Breda. Het is dan ook geen verkeerd idee om hier even langs te gaan.