Rotterdam – de culinaire droom

Rotterdam heeft een unieke sfeer. Het is een moderne wereldstad met een dorpse gezelligheid. Dit is goed te zien in het centrum van Rotterdam. Hier kun je moderne architectuur vinden, evenals een overvloed aan gezellige cafés, chique restaurants en lokale lekkernijen. Maar wat zijn de beste eetplekken?

De eerste aanrader is een bezoekje aan het centrum van de stad. Het Stadhuisplein heeft veel cafés en clubs, maar je vindt er ook restaurants zoals restaurant Amigo, met een geweldig uitzicht over het plein. Als er één plek is die iedere Rotterdammer kent is het de Blaak markt. Deze markt heeft een overvloed aan eettentjes uit alle hoeken van de wereld en de nieuwe overdekte Markthal heeft daar alleen maar aan toegevoegd. Rondom de markt kun je de beste restaurants vinden. Hiervan is Ristorante Napoli een echte aanrader; een prachtig Italiaans restaurant met lekker eten.

Naast geweldige restaurants in het centrum is er genoeg aanbod voor de lekkere trek. Op loopafstand van de Blaak is De Bonte Koe te vinden. Dit is werkelijk het paradijs voor de chocoladeliefhebber en is in de hele regio bekend. Iedere zoetekauw in de regio is ook bekend met Koekela; dé bakkerij van Rotterdam. Dit is de perfecte locatie voor een koffie-break met zoete lekkernijen.

Een van de vele voordelen aan Rotterdam is dat het de perfecte startlocatie is om Zuid-Holland verder te verkennen. Probeer Goudse moppen of echte Goudse kaas in Gouda, of Haagse Bluf in Den Haag. Binnen een kwartiertje rijden ben je in het pittoreske Vlaardingen. Hier vind je restaurants en cafés in overvloed. Proef je graag lokale lekkernijen? Probeer dan de Vlaardingse IJzerkoekjes; overheerlijk en bij praktisch iedere Vlaardingse bakker te vinden. Een korte rit naar Delft is ook een aanrader. Vraag je een Delftenaar waar je een lekker hapje kan doen, dan word je ongetwijfeld richting Kobus Kuch op de Beestenmarkt gestuurd. Daar kun je genieten van een stuk vers gebakken appeltaart. 

 

Onze laatste aanrader is Hotel New York op de Wilhelminakade. Wat vroeger het directiegebouw van de Holland Amerika Lijn was, is nu een hotel met een gezellige sfeer en een lokaal bekend restaurant. Veel Rotterdammers komen hier niet alleen voor het lekkere eten. Vanaf de Wilhelminakade heb je namelijk één van de mooiste uitzichten over de vonkelende lichten van Rotterdam. Het is de perfecte afsluiter voor iedere reis.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer culinaire hotspots in Rotterdam te vinden. Nieuwe eetgelegenheden openen er voortdurend. Rotterdam is een leuke, gezellige en vooral lekkere stad die het bezoek van iedere fijnproever meer dan waard is.