Curaçao’s beste stranden ontdekken

Curaçao is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden en bestaat uit Curaçao en Klein Curaçao. Het eiland is gelegen in de zuidelijke Caraïbische Zee, vlak voor de kust van Venezuela.

Curaçao heeft een tropisch savanneklimaat, en is het hele jaar lekker warm, met een gemiddelde maximumtemperatuur van tussen de 30 en 33 graden Celsius. Wel is er een aanzienlijk verschil als het gaat om neerslag, en de beste periode om het eiland te bezoeken is dan ook van februari tot en met juni.

Curaçao leent zich dus bij uitstek voor een warme zonvakantie, als het thuis nog koud en nat is. Daarom zetten we in dit artikel de beste stranden van het eiland voor je op een rijtje.

Mambo Beach

Mambo Beach is bij uitstek geschikt als je graag onder de mensen bent en graag in de buurt van Willemstad wilt blijven. Mambo Beach’s eigenlijke naam is Sea Aquarium Beach, maar werd in de loop der jaren steeds vaker Mambo Beach genoemd, naar de gelijknamige strandtent. Tegenwoordig heet ook de nabijgelegen boulevard Mambo Beach Boulevard.

Mambo Beach kan als druk worden ervaren, en het is goed om te weten dat je moet betalen om dit strand op te mogen, maar er is dan ook van alles te doen. Mambo Beach biedt met name een goede mix tussen strand, en horeca en winkeltjes, waar je vakantiebenodigdheden in kunt slaan.

Meer weten: https://www.mambobeach.com/


Mambo Beach, Curacao

Playa Porto Mari

Als je meer van natuur houdt is Playa Porto Mari ideaal. Het strand is gelegen aan het westen van het eiland, op het privélandgoed van de plantage Porto Mari, en is een waar paradijs met haar hagelwitte zand en heldere blauwe zee.

Het nabijgelegen koraalrif is ideaal voor als je van snorkelen houdt, en ook is het het ideale startpunt voor een wandeling door de natuur. En voor de echte natuurliefhebbers is er nog een fijne bijkomstigheid: alle activiteiten zijn milieuvriendelijk. Zo wordt water bijvoorbeeld gerecycled voor de toiletten en voor irrigatie.

Meer weten: http://www.playaportomari.com/

Grote Knip

Grote Knip, of Playa Kenepa Grandi, bevindt zich ook aan de westkant van het eiland, en is zeer geliefd bij de lokale bevolking. En dat is niet voor niets, want UNESCO riep Grote Knip uit tot het mooiste strand van de Caraïben!

Je zou denken dat dit strand daarom erg toeristisch is, maar dit valt erg mee. De reden is misschien dat er niet erg veel voorzieningen zijn. Er is een snacktent, toiletten en er kunnen strandbedden en parasols gehuurd worden. Het is dus verstandig om zelf eten en drinken mee te nemen.


beach in Curacao

Kleine Knip

Zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden, bevindt zich naast Grote Knip het kleinere Kleine Knip. Net als Grote Knip is dit strand niet erg toeristisch, maar er is wel een klein restaurant, picknicktafels en strandbed- en parasolverhuur.

Het strand is ideaal voor rotsklimmen, snorkelen en duiken omdat er een nabijgelegen koraalrif is en je voor de kust erg veel schildpadden, gekleurde vissen en zeepaardjes vindt. Kleine Knip is zeer geschikt voor als je niet van massatoerisme houdt en graag de lokale sfeer van het eiland proeft.

Blauwbaai

Blauwbaai is een van de mooiste stranden van Curaçao, en dat op slechts 15 minuten afstand van Willemstad. Het witte strand, de helderblauwe zee, het koraalrif en de palmbomen, die voor de nodige schaduw zorgen, zijn zeker de moeite van het bezoeken waard.

Blauwbaai is met name zeer geschikt voor gezinnen met kinderen, omdat het een erg breed strand is en de zeebodem langzaam afloopt. Daarnaast zijn er genoeg voorzieningen aanwezig: verhuur van ligbedden, loungestoelen en parasols, een speelplaats, een zwembad, toiletten en douches.

Meer weten: https://www.bluebay-curacao.com/

Playa Lagun

Playa Lagun is een kleine inham aan de westkant van het eiland, en is omringd door rotsen. Het is de ideale plek voor natuurliefhebbers. Het strand is namelijk niet alleen geliefd bij duikers en snorkelaars, maar ook bij lokale vissers. De rotsachtige kliffen bieden namelijk een thuis voor een grote verscheidenheid aan koraalvissen en schildpadden.

Playa Lagun bevindt zich op 38 km afstand van Willemstad, bij het nabijgelegen vissersdorp Lagun. Er is openbaar vervoer dat je naar het strand kan brengen, en hoewel het strand wat meer in de natuur ligt zijn er meerdere restaurants.

Cas Abao Beach

Cas Abao Beach is omgeven door palmbomen en rotsen, en beschikt dus over genoeg schaduw. Het strand staat met name bekend om zijn mooie schelpen, en er is ook een ponton aanwezig voor zonnebaden en makkelijke toegang tot het water.

Cas Abao Beach is iets toeristischer, en dus drukker, maar daar staat tegenover dat er goede voorzieningen zijn en het dus ideaal is voor gezinnen met jonge kinderen. Zo zijn er onder andere restaurants, kleedhokjes, toiletten en verhuur van ligstoelen en parasols.

Meer weten: https://www.casabaobeach.com/

Playa Grandi

Playa Grandi, of Playa Piskadó, wordt steeds populairder bij toeristen, maar is nog steeds vrij kleinschalig. Er zijn vissers en wat strandstoelen die je kunt huren, en er is een snacktent, maar denk eraan dat deze alleen in het weekend open is en het dus verstandig is om je eigen eten en drinken mee te nemen.

Het strand is echter dichtbij Sabana Westpunt gelegen, en is ideaal voor duikers en snorkelaars. En als je schildpadden wilt zien is dit strand ideaal.

Klein Curaçao

Klein Curaçao is een onbewoond eilandje dat zich 25 km voor de kust van Curaçao bevindt. Het is absoluut een must-see voor geschiedenisliefhebbers. Het eiland in de 17de en 18de eeuw werd gebruikt voor het in quarantaineplaatsen van zieke slaven, en ook is er een vuurtoren uit de 19de eeuw te zien.

Het eiland beschikt ook over paradijselijke stranden, een helderblauwe zee en een adembenemende fauna. Je kunt verschillende excursies naar het eiland boeken.

Meer weten: https://www.visit-klein-curacao.com/


Curacao island

Shete Boka Park

Als je in bent voor een wat ruigere kust, moet je naar de noordkant van het eiland. Hier bevindt zich het Shete Boka Park, waar je kunt zien hoe de golven tegen de ruige rotsformaties ketsen, en waar je kleine baaien, genaamd “boka’s” kunt aanschouwen.

Je hebt een ticket nodig om het park te betreden. Bij de ingang krijg je een plattegrond en kun je je opgeven voor rondleidingen en andere activiteiten.

Meer weten: https://www.shetebokapark.org/


wave breaking on beach

Wat heeft jouw voorkeur? Zonnebaden op het hippe Mambo Beach, genieten van de rust van kleinere stranden zoals Grote en Kleine Knip, of een excursie naar Klein Curaçao?