De 5 beste gerechten van San Sebastian

San Sebastian is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen in het Baskische gebied ten noord oosten van Spanje. Genaamd Donostia in het Baskisch, het ligt aan de Golf van Biskaje slechts twaalf mijl van de Franse grens.

 

De originele oude stad is een compact gebied dat werd omringd door stadsmuren tot aan het jaar 1863. Na de sloop van de muren is San Sebastian zich langzamerhand gaan uitbreiden en blijft dit doen, zoals met een aantal onderdelen die zijn gebouwd onlangs in het jaar 2000. De beste manier om de stad haar verschillende wijken te verkennen en de omliggende omgeving is door een ​​auto te huren in San Sebastian.

 

Jaarlijks biedt San Sebastian onderdak aan een groot internationaal filmfestival en daarnaast is het ook de gezamenlijke Culturele hoofdstad van Europa 2016 samen met de stad Wroclaw in Polen. Het is misschien wel het meest bekend om zijn gastronomie, die is gebaseerd op de klassieke Baskische keuken. De restaurants in het gebied zijn bekroond met meer Michelin-sterren per hoofd van de bevolking dan in elke andere stad met uitzondering van Kyoto in Japan.

 

Er is een groot overvloed aan restaurants die "pintxos" serveren, de Baskische versie van tapas, zoveel zelfs dat veel enthousiaste gastronomen hun eigen mini- tour organiseren ze bezoeken dan een groot aantal verschillende plaatsen zolang de tijd het toelaat. Bespaar de tijd van het organiseren van uw eigen tour, want wij hebben vijf van de meest onderscheidende pintxos uitgekozen samen met een suggestie voor een geweldige plek, voor ieder één verschillende, om deze te proeven, dit allemaal in de oude binnenstad van San Sebastian .

 

Foie met appel compote

Ga naar La Cuchara de San Telmo, waar gedineerd kan worden op een zonnig terras, daarnaast is het één van de meest populaire en zeer gewaardeerde pintxos restaurants in San Sebastian.

 

Foie met appel compote is een van de specialiteiten van de regio. Een schijf van de rijke paté wordt geserveerd op een bed van appelcompote die perfect snijdt door de dikte van de foie.

 

Gavilla

La Cepa heeft altijd al bekend gestaan om de hammen die rusten op het terrein en Gavilla is een heerlijke soort kroket met ham, kaas en romige bechamelsaus.

 

Sirloin

Runderen zijn de meest voorkomende vorm van vee in het Baskenland en dit betekent dat hier een aantal van de beste steaks van Spanje wordt geproduceerd. Voor een prikkelende smaak van hoe groot eerste klasse steak kan zijn moet u bij het restaurant Gandarias zijn. Deze serveert het enkel met een dunne strook van groene peper op een klein stukje brood.

 

Spin krab taartje

Ganbara is een naaste buur van Gandarias en biedt een scala aan heerlijke visgerechten pintxos. Een goed voorbeeld hiervan is de spin krab taartje wiens delicate smaken en bladerdeeg het de perfecte canapé maken.

 

Gevulde peper

Schaaldieren maken een andere verschijning in deze specialiteit uit Tamboril, op de Plaza de la Constitución. Een kleine rode peper wordt gevuld met kabeljauw en gebakken in beslag om een exquise hapklare traktatie ervan te maken.

 

Natuurlijk zijn dit slechts vijf suggesties van de vele honderden watertandende lekkernijen die op u wachten in San Sebastian, dus veel plezier het verkennen van de vele mogelijkheden die worden aangeboden, wij wensen u "¡ Que aproveche !