De beste activiteiten in Assen

Assen is een van de meest populaire gebieden in Nederland, voor zowel nationale en internationale bezoekers, maar het staat natuurlijk ook bekend als de hoofdstad van Drenthe. Met 65.000 inwoners is de stad vrij groot te noemen. Het is dan ook onnodig om te zeggen dat Assen een stadcentrum nodig heeft. In het centrum kan je genieten van de vele winkels, restaurants en bezienswaardigheden. Als je jezelf hier vindt, is een bezoek aan het Drents Museum een echte must. Het museum beschikt over een zeer mooie collectie die veel te zeggen heeft over de lokale en algemene geschiedenis.

Assen is om te beginnen de place to be voor de Nederlandse motorsport fans, want het is de thuisbasis van het TT Circuit, waar dus ook de Nederlandse TT Race wordt gehouden. Deze wordt gehouden in juni en dan is de stad een geschikte plek voor een weekendje weg, want de stad verandert in een bruisende, drukke bestemming vol feestend fans, terwijl de Nederlandse TT Race, dat onderdeel uitmaakt van het wereldwijde MotoGP, plaatsvindt. Als je niet een motorfiets fan bent zijn er nog enkele bezienswaardigheden de moeite waard in de hoofdstad van Drenthe.

Tijdens de zomervakantie zal er elke woensdag een zomermarkt plaats vinden in het stadscentrum. Hier kan je van alles vinden en proef je een beetje de gezellige sfeer van de stad. Er wordt ook het kampioenschap standwerken gehouden, althans de voorrondes. Standwerkers die meedoen, zullen de markt een lekkere sfeer geven en de rest laten zien hoe het gedaan hoort te worden.

Voor de actievelingen is er de fiets4daagse. Dit jaar bestaat het al 50 jaar. Er komen jaarlijks duizenden deelnemers op af en door de komst van de Koning is dit jaar ook een groot succes geweest. Er wordt ook genoeg plezier verzorgd voor de aanwezige kinderen, waardoor iedereen het voldoende naar hun zin heeft.

Op ongeveer 25 kilometer afstand ligt de winkelstad van Groningen al en deze is ook zeer gezellig om af te struinen. Je zou een auto kunnen huren en er een dagje voor vrij maken. De stad is goed bereikbaar vanaf Assen en biedt weer andere mogelijkheden.

Assen mag dan ver in het noorden liggen, maar dit betekent zeker niet dat het een saaie stad is. De evenementenkalender van Assen zit vol verbazingwekkende gebeurtenissen die niet gemist mogen worden.