De beste lichtshows van Europa

Als je op zoek bent naar een leuke ervaring voor jong en oud, is een lichtshow een geweldige optie. Deze vinden plaats op verschillende locaties over de hele wereld. Zo vind je bijvoorbeeld shows in onze eigen hoofdstad Amsterdam, maar ook in het prachtige Barcelona in Spanje en zelfs in de Franse stad Lyon. Naast de shows kan er ook worden genoten van de steden en de lokale bezienswaardigheden. Plan daarom nauwkeurig een route en kies van tevoren de bezienswaardigheden om niets te missen. Voor deze blogpost zullen we een aantal van de must-see shows op een rij zetten.

Amsterdam Light Festival

Laat je verbazen door alle prachtige lichtcreaties tijdens een rondvaart of wandeling door heel Amsterdam. Dit kan van 28 november tot aan 17 januari. Er is een speciale cruise georganiseerd die gasten langs alle kunstwerken brengt, terwijl je geniet van een diner of een borrel. Er kan ook een wandelroute afgelegd worden, maar de kans is groter dat je dan minder van de creaties te zien krijgt. Verschillende kunstenaars hebben hier hun best op gedaan en al hun werk komt dan ook mooi tot leven wanneer de lichten aan gaan.

Fête des Lumières

Als de Amsterdam Light Festival naar meer smaakt kan je door naar de volgende show in Lyon. Let wel op, want dit festival is van kortere duur. Het zal van 5 tot aan 8 december prachtig stralen in het centrum van de stad. Dit festival wordt al een aantal jaren in stand gehouden en het wordt met het jaar steeds mooier. Het is dan ook echt de moeite waard hier tijd voor vrij te maken en ervan te genieten.

Font Màgica

De laatste bestemming op onze lijst is het prachtige Barcelona. De stad biedt vele redenen tot bezoek, zoals Gaudí’s meesterwerken of de geweldige stranden. Maar de magische fontein trekt zeker ook veel bezoekers. Overdag is het een plaatje, maar in de avond komt het helemaal tot leven met schitterende lichten en muziek. In de wintermaanden kan je van 19:00 tot 21:00 op vrijdagen en zaterdagen de fontein bewonderen. Overdag kan je dan door de stad wandelen en de prachtige bouwkunsten bewonderen.

Eén ding is zeker; met deze geweldige shows op schitterende locaties zal je je het ontzettend naar je zin hebben.