De beste Nederlandse kerstmarkten om te bezoeken

Het is bijna kerst. Iedereen is hun woning aan het versieren met sfeerverlichting en gezellige decoraties. Cadeautjes liggen onder de boom en kerstmuziek is overal in winkels en op straten te horen. En vanaf 1 december zijn er ook overal in Nederland kerstmarkten te vinden. Tijdens een bezoek aan een van deze kerstmarkten komt u helemaal in de kerststemming. U vindt hier kraampjes vol lekkernijen en kleine spulletjes die perfect als cadeautje kunnen worden gegeven. In dit artikel kijken we naar de beste kerstmarkten in Nederland om te bezoeken. 

1. Kerstmarkt in Valkenburg

Valkenburg is een klein stadje aan de Geul waar jaarlijks meerdere kerstmarkten plaatsvinden. Breng een bezoek aan de markt in de gemeentegrot of Flueweelengrot en sla Winter Wonderland, Santa’s Village en de Landal Christmas Parade ook zeker niet over. De kerstmarkt in de gemeentegrot in Valkenburg is de grootste ondergrondse markt in Europa. De eeuwenoude gangen onder de kasteelruïne worden in een winterwonderland omgetoverd met live muziek, enorm grote sculpturen en een diorama van het kerstverhaal.

Alle parkeerplekken in Valkenburg bevinden zich op minder dan tien minuten loopafstand van de kerstmarkt en gemeentegrot

Meer informatie

2. Magisch Maastricht

De binnenstad van Maastricht wordt elk jaar omgetoverd tot een van de grootste en gezelligste kerstmarkten in Nederland. De hele stad wordt versierd met prachtige kerstverlichting en het plein wordt gevuld met houten chalets, een reuzenrad, een overdekte schaatsbaan en andere feestelijke decoraties. U kunt van Oudhollandse poffertjes en warme chocolademelk genieten en in het Dickens Village kunt u streek- en ambachtelijke producten kopen. Kijk toe terwijl een smid zijn werk doet of maak uw eigen kaars bij de kaarsenmaker. Er zijn meer dan genoeg redenen om Magisch Maastricht te bezoeken.

Magisch Maastricht is heel eenvoudig te bezoeken met een auto, want er zijn verschillende betaalde parkeerplaatsen op loopafstand van de kerstmarkt.

Meer informatie

3. Kerstmarkt in Utrecht

De kerstmarkt in Utrecht staat ook wel bekend als de Country & Christmas Fair en gevestigd in de statige Tuinen van Kasteel de Haar. De kerstmarkt bestaat al meer dan twintig jaar en is nu de meest gevarieerde kerstmarkt in Nederland. Geniet hier van kerstmuziek en de heerlijke geur van dennenbomen. Loop over de kerstmarkt met tientallen kraampjes met ambachtelijke producten, leuke accessoires en lekkernijen. In het midden van de markt is een plein met meerdere eet- en drinkgelegenheden waar u zich op koude avonden kunt opwarmen bij een vuurkorf terwijl u geniet van warme chocolademelk of erwtensoep.

U kunt parkeren op de parkeerplaats van Kasteel de Haar, maar het is aan te raden van tevoren online een parkeerkaart aan te schaffen.

Meer informatie

4. Kerstmarkt in Amsterdam

De kerstmarkt in Amsterdam is een geweldig evenement dat elke winter plaatsvindt. Er zijn 45 verschillende kraampjes, een schaatsbaan en een reuzenrad van waaruit u een prachtig uitzicht hebt over de stad. U kunt marshmallows roosteren boven een vuur of een nostalgische kerstfilm kijken in de Christmas cinema. Populaire horeca in de stad hebben pop-uprestaurants op de kerstmarkt waar u lekker iets kunt eten of drinken.

Als u niet al te ver wilt lopen naar de kerstmarkt, kunt u uw auto op de parkeerplaats Centrum Oosterdok parkeren.

Meer informatie

5. Dickens Festijn in Deventer

In Deventer kunt het meest unieke kerstevenement in Nederland bezoeken: het Charles Dickens-festijn. U kunt hier oude tijden herleven in de prachtig aangeklede stad waar 1.000 acteurs zichzelf omtoveren tot personages uit de boeken van Charles Dickens. De kerstmarkt in Deventer vindt plaats onder de toren bij het Grote Kerkhof.

U kunt vanaf de A1 borden volgen naar een bewaakt parkeerterrein. Vanaf dit parkeerterrein rijden er pendelbussen naar de kerstmarkt. Ook kunt u in de binnenstad parkeren in de Centrumgarage.

Meer informatie

6. Kerstmarkt in Haarlem

De kerstmarkt in Haarlem is slechts twee dagen openen, maar heeft een groot aanbod met leuke kerstkraampjes. Deze kerstmarkt werd in 2017 uitgeroepen tot de beste kerstmarkt in Nederland. Wandel over de grote markt en bekijk het enorme aanbod aan leuke kerstpullen en heerlijk eten en drinken of luister naar een koorconcert in het stadhuis van Haarlem. Deze kerstmarkt is een stuk traditioneler dan veel andere kerstmarkten in Nederland, want er zijn geen kermisattracties of schaatsbanen.

Er zijn twee parkeerterreinen waar u kunt parkeren als u deze kerstmarkt in Haarlem wilt bezoeken. Aan de Paviljoenlaan in Hoofddorp kunt u gratis parkeren. Het is vervolgens ongeveer vijftien minuten lopen naar de bushalte. De bus brengt u binnen 12 minuten naar de kerstmarkt. U kunt ook parkeren op het parkeerterrein Stelling 1, 2141 SB, Vijfhuizen.

Meer informatie

 

7. Royal Christmas Fair in Den Haag

De Royal Christmas Fair in Den Haag vindt plaats op het Lange Voorhout in het historische centrum van de stad. U kunt hier duizenden lichtjes en meer dan honderd kerststalletjes bewonderen waar u verse stroopwafels en erwtensoep kunt kopen. Luister naar de verschillende koren, kijk toe terwijl acteurs op straat het kerstverhaal uitspelen en doe mee aan kerstbingo om leuke prijzen te winnen.

U kunt de kerstmarkt opgaan bij de Kloosterkerk (hoek Parkeerstraat/Lange Voorhout, hotel Des Indes aan de Denneweg en de Amerikaanse ambassade aan het Tournooiveld.

Meer informatie

 

8. Kerstmarkt in Leiden

De Winter Wonder Weken in Leiden beginnen elk jaar met de intocht van Sinterklaas. Dit is een enorm leuke tijd in de stad waar gezelligheid en heerlijk eten en drinken samengaan. De kerstmarkt in Leiden is volledig uniek, want het is een drijvende kerstmarkt op de grachten van de stad. De omliggende grachtenpanden en schaatsbaan zorgen voor een gezellige kerstsfeer. Er zijn bijna negentig sfeervolle kerstkraampjes met leuke, unieke cadeaus en heerlijke lekkernijen. Ook is er een nostalgische kermis waar kinderen zich heerlijk kunnen vermaken.

Als u met de auto naar de kerstmarkt in Leiden gaat, kunt u in de binnenstad parkeren in de Garenmarktgarage of de Lammermarktgarage.

Meer informatie