De beste pizzeria’s in Chicago

Wat de reden ook is voor uw bezoek aan Chicago, u mag de stad niet verlaten zonder een overheerlijk stuk pizza te proberen. De pizza met dikke bodem vindt zijn oorsprong namelijk in Chicago: een pizza met een dikke rand en rijkelijk gevuld met een dikke laag kaas en tomaat. We zetten er een aantal op een rijtje:




Laat bij Gino’s East een duidelijke (graffiti)stempel achter

Al 50 jaar lang bereidt Gino’s East zijn pizza’s op dezelfde manier: met deeg volgens een geheim recept, een royale hoeveelheid mozzarella met verse toppings en afgewerkt met een pittige tomatensaus. Hoewel Gino’s East nog wel even in uw geheugen gegrift staat, doet u hetzelfde bij hen: als u nog een plekje op de muur vindt, dan kunt u hier met graffiti uw eigen stempel achterlaten.

Schuif aan voor een echte Chicago Original bij Pizzeria Uno

Op de hoek van Ohio en Wabash staat al sinds 1943 een pizzeria waar u de echte ‘deep dish’ -pizza’ proeft. Pizzeria Uno is namelijk de bedenker van de authentieke Chicago-stijl pizza.
Heeft u trek in een pizza van vers deeg met een hoge rand, volgestopt met een eigengemaakte saus en kaas met verse toppings zoals peperoni, knoflookworst, champignons en gehaktballen, boek dan een tafel bij Uno.

Wachten doet u niet bij Pequod’s Pizza

U schuift aan bij een tafel, bestudeert het menu, bestelt en wacht op uw eten. Bij Pequod’s Pizza niet. Als u tussen 11.00 en 17.00 uur iets wilt eten, dan belt u eerst om uw bestelling door te geven. Vervolgens stapt u de huurauto in om naar het restaurant te rijden. Zodra u op 15 minuten afstand van het restaurant bent, stuurt u hen een berichtje. De pizzeria zorgt er dan voor dat uw pizza direct de oven ingaat en er een tafel voor u klaarstaat.

Bezoek de oudste familienaam in Chicago Pizza: Lou Malnati

De pizza’s van Lou Malnati zijn net zo rijk als het verleden van het bedrijf. Californische trostomaten die ze zelf plukken voor een zoete en pittige smaak, verse mozzarella en een geheim familierecept voor de gebladerde, botergouden korst. De Chicago-stijl pizza wordt in vergelijking met een pizza met dunne bodem achterstevoren gemaakt: de kaas ligt direct op het deeg, vervolgens de topping en hierop tomatensaus met wat meer kaas en kruiden.

Al jaren een grote favoriet: Giordano’s

Mozzarella met een rijke, romige smaak die speciaal voor hun wordt gemaakt door de plaatselijke boeren. Handgeplukte tomaten uit Noord-Californië voor een van de beste sauzen in Chicago. De pizza’s van Giordano’s vinden hun oorsprong in het plaatsje Torino in Italië. Hier stapt u een bekroond restaurant binnen om te genieten van een klassieke Chicago Deep Dish met peperoni, champignons en paprika, of een Meat and More Meat met peperoni, salami, worst en bacon.

Natuurlijk zijn er in Chicago veel meer pizzeria’s te vinden, maar ook een heerlijke selectie aan heerlijke Mexicaanse en Amerikaanse restaurants, al dan niet bekroond met Michelinsterren. Met uw huurauto in Chicago brengt u snel een bezoekje aan een van deze heerlijke restaurants.