De beste plekken voor families in Emmen

Page author

door Raoul - 31 July 2015

Deze week bezoeken we een van Nederlands noordoostelijke steden; Emmen. Een bezoek aan Drenthe zou echt niet compleet zijn zonder te stoppen in Emmen. Hier kan je verschillende activiteiten ondernemen en bewonderen. Denk hierbij aan exotische dieren en historische bezienswaardigheden die je versteld zullen doen staan. We hebben een aantal fantastische bezienswaardigheden op een rij gezet.

Het Dierenpark Emmen hoort bovenaan de must-see lijst. Deze bestaat al sinds 1935 en is tot op de dag van vandaag een van de beste parken van het land. Het is het opgedeeld in verschillende werelddelen. Zo maak je bij elk bezoek een wereldreis en kan je dieren van over de hele wereld bewonderen. Het is aan te raden om vooraf uit te zoeken welke shows er gaande zijn en wanneer de dieren gevoed worden om de dag goed in te plannen. In het Dierenpark Emmen kunnen alle leeftijden goed uit de voeten en zal niemand zich snel vervelen.

Voor liefhebbers van geschiedenis is het Veenpark in Emmen ook een leuke stop. Je kunt een auto huren en dan met eigen ogen ontdekken hoe de veenhistorie hier tot leven komt. Als je langs de dorpen rijdt en vaart geeft het een goed beeld van hoe het er vroeger aan toe ging. Veel van de historische winkels in de dorpen zijn nog in gebruik. In het openluchtmuseum kan jong en oud leren over de historische waarde van het veenlandschap en er kan door de kinderen volop gespeeld worden. Niemand zal zich snel vervelen tijdens het bezoek.

Het Zwembad Aqua Mundo Parc Sandur is de perfecte plek om even af te koelen, vooral op een warme zomerdag. Het is ook de perfecte plek om te overnachten, aangezien het zwembad is gelegen in het Center Parcs Parc Sandur. Hier kan je gerust een paar dagen overnachten. Het is ook zeer centraal gelegen wat betreft alle bezienswaardigheden in de stad. In het park zelf wordt er een breed scala aan activiteiten aangeboden voor alle leeftijden. Kinderen kunnen zich bijvoorbeeld uitleven in het piratennest of de buitenspeeltuin. De volwassenen kunnen weer genieten tijdens het paintballen, vissen of heerlijke wandeltochten.

Emmen is een perfecte plek voor jong en oud. Iedereen kan zich hier wel vermaken en het is dan ook aan te raden om met heel het gezin een bezoek te brengen aan de stad.