De beste steden om te bezoeken in de herfst

De herfst is een geweldige tijd van het jaar voor een stedentrip doordat je de drukte van het hoogseizoen vermijdt. Bovendien zorgt de laagstaande zon ervoor dat alles een bijzondere gloed krijgt. Bewonder de prachtige herfstkleuren tijdens een stedentrip in eigen land met deze tips.

Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen zijn een moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden, waterplassen en bossen. Ze maken deel uit van Nationaal Park Nieuw Land en er zijn hier veel verschillende diersoorten zoals reeën, vossen, hazen, vleermuizen en vlinders te vinden. Het is de perfecte plek om op een warme herfstdag heerlijk uit te waaien. Hoewel een groot deel van het natuurgebied is afgesloten voor publiek, zijn er verschillende wandelroutes en observatiehutten die een prachtig uitzicht over de plassen bieden.

Meer informatie

Speulderbos

Het Speulderbos bij het Veluwse plaatsje Garderen is een van de mooiste bossen in het land en heeft kronkelende boomstammen, heuveltjes, prachtige wandelpaden en een grote kans om wilde dieren te spotten. Het Speulderbos vormt samen met het Sprielderbos een natuurgebied dat op een stuwwal ligt, waardoor er voor Nederlandse begrippen grote hoogteverschillen zijn. Het Speulderbos wordt ook wel het bos van de dansende bomen genoemd door de vele buigingen in de stammen van de beuken die hier staan.

Meer informatie


trees

Dark Sky Park Lauwersmeer

Nationaal Park Lauwersmeer aan de Waddenkust is een van de dunst bevolkte regio’s van Nederland en er is hier dus weinig kunstlicht te vinden. Doordat het hier donkerder is dan op andere plekken in Nederland kun je hier sterren zien die je vanuit je eigen tuin niet kunt zien. Er zijn twee speciale uitkijktorens met uitklapbare hoofdsteunen zodat je de sterrenhemel kunt bewonderen zonder nekpijn te krijgen.

Meer informatie

Utrecht

In Utrecht, in het hart van Nederland, is altijd wel iets te doen. De stad staat namelijk vol met bezienswaardigheden en er zijn veel culturele activiteiten om te doen. Loop langs de grachten met unieke werfkelders, bezoek de hoge Domtoren, wandel door de leukste winkelstraten en verken de interessante musea. Net buiten de stad liggen drie van de best bewaarde castella in Nederland. Deze zijn uitgroepen tot UNESCO Werelderfgoed en je leert hier alles over het Romeinse verleden in Utrecht.

Meer informatie

Deventer

Hanzestad Deventer is een van de oudste steden van Nederland en er is hier genoeg te doen tijdens een stedentrip. Bezoek bijvoorbeeld het Kunstenlab waar regelmatig tentoonstellingen te zien zijn op het gebied van hedendaagse beeldende kunst of ga naar het Speelgoedmuseum waar je de grootste speelgoedcollectie van Nederland vindt, met poppen en poppenhuizen, treinen en ander mechanisch speelgoed, bordspellen en moderne games. Loop bovendien over de kade of vaar met een veerpontje over de IJssel voor een prachtig uitzicht op de oude binnenstad.

Meer informatie


canal and houses in Deventer

Rotterdam

Rotterdam is altijd een leuke stad om te verkennen, omdat je er wel weer iets nieuws zal ontdekken. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Schuil bijvoorbeeld van de regen in de Markthal en proef hier lekkere snacks. Breng een bezoekje aan de Kunsthal, geniet van het uitzicht vanaf de 185 meter hoge Euromast en bezoek De Grote Schijn in het Kralingse Bos dat het bos tot een magische wereld transformeert met fluisterende bomen, lichtprojecties en betoverende klanken.

Meer informatie

Bolsward

Dit historische stadje in Friesland werd dankzij de handel en zeevaart een welvarende stad en heeft enorm veel bezienswaardigheden, zoals kloosters en kerken. Ga naar het VVV-kantoor om een kaart op te halen en loop de stadswandeling van 4 kilometer langs mooie straten en gezellige grachtjes. Deze wandeling gaat langs alle bijzondere plekken in de stad en is de perfecte manier om de stad te verkennen. En natuurlijk kun je halverwege bij een gezellig café gaan zitten om van koffie of warme chocolademelk en iets lekkers te genieten.

Meer informatie

Kasteel de Haar

Wat past er nou meer bij de herfst dan door de gangen van een oud kasteel dwalen en je helemaal in een tijd te verliezen waar ridders, jonkvrouwen en koningen door die gangen liepen? Kasteel de Haar is één van de mooiste kastelen van Nederland en bestaat al sinds de Middeleeuwen. Leer hier alles over de rijke geschiedenis en de bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuilgaan.

Meer informatie


Dutch castle

Leiden

Tegen het eind van de middeleeuwen was Leiden een van de grootste steden van het noorden en de stad heeft dus een rijke geschiedenis die je hier kunt ontdekken. Bezoek de oudste universiteit van Nederland, een van de dertien musea of Leidse hofjes of dwaal lekker door de straten tijdens een dagje winkelen of vaar over de Leidse grachten. Bewonder bovendien de prachtige gebouwen die in de 17e eeuw zijn gebouwd en breng een bezoekje aan de geboorteplaats en school van Rembrandt van Rijn.

Meer informatie

Menkemaborg

De Menkemaborg in Uithuizen is een borg uit de 14e eeuw waar sinds 1700 nauwelijks iets aan is veranderd. Je kunt hier zo het verleden instappen als je de prachtige zaal, herenkamer, keuken en kelders bekijkt die zijn gevuld met meubels, zilver en portretten uit de 17e en 18e eeuw. Wandel vervolgens door de tuin met verschillende bloemen en planten, een lusthof, een rozentunnel en een zonnewijzer. Als laatste kun je een bezoekje brengen aan het Schathuis, waar vroeger koetsen en paarden werden gestald. Bovendien was er ook ruimte voor een slachtkeuken, een bierbrouwerij en de kamers van de knechten, waar nu een gezellig café en restaurant is gevestigd met een terras dat een prachtig uitzicht op de borg biedt.

Meer informatie

Met een huurauto van Hertz kun je al deze prachtige Nederlandse plekken heel eenvoudig bezoeken. Ga dus vandaag nog online!