De beste wegen in Duitsland

Duitsland heeft ook een aantal mooie autoroutes die u langs schitterende landschappen, prachtige kastelen, historische steden en andere sprookjesachtige plekken voeren. Laten we deze prachtbestemmingen snel bekijken.

De dromerige Alpenroute

Dit is een van de meest spectaculaire routes ter wereld. De weg kronkelt hier door de indrukwekkende Beierse Alpen langs weelderige valleien, ruige bergen, glinsterende bergmeren, idyllische kastelen en rustieke boerderijen. De route begint bij de stad Lindau, aan de oevers van de Bodensee, en eindigt na 480 km bij de Königssee in het oosten. Rijdt via de prachtige toppen van de Allgäu naar het kristalheldere meer Grosser Alpsee dat is gelegen aan de traditionele stad Immenstadt. Vervolg uw route naar de spectaculaire Oberjochpas waar u zich door 106 bochten manoeuvreert terwijl u van eindeloze uitzichten over de valleien geniet.

De overweldigende Romantische Strasse

Deze route van 385 km is de bekendste in Duitsland. De route loopt van de rivier de Main tot de Duitse Alpen. Onderweg komt u langs historische stadjes zoals Nördlingen en Dinkelsbühl, rijkssteden zoals Würzberg en Augsberg, de witte bergtoppen van de Alpen, uitgestrekte weiden en diepe rivierdalen. Het sprookjesachtige kasteel Schloss Neuschwanstein dat op zijn berg over de omgeving uitkijkt, mag u natuurlijk niet missen. Deze route combineert op een mooie wijze de prachtige Duitse landschappen met de culturele hoogtepunten van het land. Dit is een schitterende route om ieder seizoen van het jaar over te rijden.

Sprookjes komen uit op de Sprookjesroute

Er was eens een Duitse sprookjesroute die u 600 km lang meeneemt naar de fabelachtige wereld van de gebroeders Grimm. Deze weg begint op dezelfde plek als waar hij voor de broers begon: hun geboorteplaats Hanau. Vanzelfsprekend mag u hier uw fantasie op de loop laten: het thema is immers sprookjes, sagen, legendes en cultuur. U komt langs het kasteel van Doornroosje en het echte dorp van Hamelen waar u uw oren openhoudt voor het gefluit van de rattenvanger. Maar ook de sprookjes van Assepoester en Rapunzel spelen zich op deze route af. Op zondag worden de sprookjes vaak in de dorpen nagespeeld en in de stad Marburg kunt u een pad volgen waar meerder sprookjes terugkomen. En terwijl u van dorp naar dorp gaat, rijdt u hier ook langs schitterende landschappen. U eindigt de rit in Bremen.

  

Doe een stap terug in de tijd tijdens de Kasteelroute

Stap op uw paard (of in uw huurauto) en bezoek een aantal van de mooiste kastelen in Duitsland. Op bijna iedere heuvel staat een indrukwekkende kasteel of burcht. De route is 770 km lang en begint bij Mannheim. Tussen Mannheim en Bayreuth staan zo’n zestig ruïnes, kastelen en burchten, maar ook vakwerkstadjes en een wisselend landschap. U bezoekt hier het verleden, met als pronkstuk de Plassenburg in Kulmbach die boven de stad uittorent.Laat de vrije Autobahn eens achter u om langs deze mooiste kronkelende wegen van Duitsland te rijden. En haast is hier niet toegestaan.