De cultuurstad van het noorden

Page author

door Raoul - 26 November 2015

Groningen is een populaire bezoekplaats in Nederland waar veel cultuur, kunst en architectuur te bewonderen is. Het is een oude stad en waarschijnlijk ook een van de bekendste steden in het noorden van Nederland. Omdat de stad al een aantal eeuwen meegaat is er veel cultureel erfgoed om te bezoeken tijdens een citytrip. Het is voornamelijk terug te zien in de architectuur en het is zelfs zo dat er één van de oudste gebouwen van het land te zien is. Dit alles maakt de stad Groningen de populairste culturele stad van het noorden.

Openluchtmuseum het Hoogeland

In een klein dorpje genaamd Warffum, niet ver van de stad Groningen, kun je zien hoe mensen rond de 20ste eeuw leefden. Openluchtmuseum het Hoogeland is voornamelijk gericht op het plattelandsleven en dat laat ook goed zien dat zij het vroeger niet echt makkelijk hadden. Er staan een aantal gebouwen die je kunt bekijken en betreden.

Martinitoren en de Martinikerk

De bouw hiervan heeft rond de negende eeuw plaats gevonden. De kerk is een Romanogotische stijl gebouwd en is met de jaren gewijzigd. Bij een bezoek aan de kerk kan men meer leren over de geschiedenis van het gebouw en de rampen die de kerk over de jaren heeft moeten doorstaan. Een leuke bonus is dat er ook naar boven geklommen mag worden. Nadat je 311 treden hebt beklommen kom je eindelijk bovenaan, maar ze zijn het allemaal waard. Eenmaal boven krijg je een prachtig zicht over de gehele stad.

Molen de Lelie

De korenmolen valt enorm op in Eenrum. De plek ligt iets van de stad af, maar is de reis waard, want de 35 meter hoge molen is van veraf aan te zien. De molen stamt uit 1862 en was tot 1954 nog in bedrijf. De historische molen is prachtig om te zien en niet ver hiervandaan kan men ook direct de kerk van Eenrum bezoeken.

Waagcomplex

Een wat moderner gebouw dat is gebouwd in 1996 door een Italiaanse architect. Het is een historische locatie en dat kan men ook aflezen aan het gedicht van Jean Pierre Rawie dat op één van de pilaren staat afgedrukt. Zeer bijzonder en gemakkelijk te bezoeken in de stad.

Groningen straalt een hoop cultuur en kunst uit. Dit wordt al snel duidelijk tijdens een bezoek aan de stad. Neem zelf eens de tijd om erachter te komen of de stad daadwerkelijk zijn reputatie kan waarmaken.