De geweldige eetcultuur van San Francisco

Page author

door Hertz - 06 april 2020

San Francisco heeft meer dan genoeg leuke eettentjes en cafés die u tijdens uw bezoek aan de stad echt eens moet uitproberen. Keuze genoeg: hippe (vegan) hotspots, gezellige koffiezaakjes en echte Amerikaanse diners. Hulp nodig bij het vinden van de leukste eetgelegenheden? We geven u graag wat tips.

De beroemde Clam Chowder

Een betere locatie dan Fisherman’s Wharf is er niet om te eten. Vooral als u op zoek bent naar een leuk plekje om te ontbijten of dineren. Boudin Bakery staat bekend om haar zuurdesem en is een echt begrip in San Francisco. Het begon in 1849 als een bakkerij en is vandaag de dag uitgegroeid tot een begrip. Hier moet u echt eens de Clam Chowder proberen, een dikke soep vol vis en groente. En waar de soep in geserveerd wordt? Een zuurdesemkom: lekker en vullend, en dat op een geweldige locatie.


SoMa StrEat Food Park en Trucks

Lekker eten hoeft niet altijd in een restaurant of café. U kunt ook gewoon het SoMa StrEat Food Park ten zuiden van Market Street in de wijk South of Market bezoeken. Eigenlijk is dit een soort permanent foodfestival waar u de hele dag verse lunches en diners kunt bestellen bij fooddtrucks. In een gezellige en ontspannen sfeer geniet u hier van corndogs, tacos’s, burgers en zelfs een heerlijke kip van de gril. Even wat anders dan een uitgebreide maaltijd in een restaurant, maar net zo lekker.

 

Lori’s Diner

Amerikaanser dan een diner lukt niet. Bij Lori’s Diner krijgt u precies wat u verwacht: grote porties van klassieke gerechten zoals pannenkoeken, burgers en patat. Als u de deuren opent, wandelt u zo de jaren 50 binnen, compleet met rode banken, een jukebox, een auto midden in de diner, en zelfs Elvis en Marilyn Monroe zijn aanwezig. Bestel een typische lunch of ontbijt en vergeet natuurlijk ook die heerlijke uitziende ijsjes met slagroom en een kersje niet.

Chinees eten bij Dragon Beaux

San Francisco heeft de grootste Chinatown buiten Azië, hier vindt u het lekkerste Chinese eten. Dragon Beaux is een populair restaurant waar u niet vreemd moet opkijken als u hier een rij ziet staan. Een aanrader is het BBQ-varkensvleesbroodje, maar ook de dim sum met traditionele twist is overheerlijk.


De Californische keuken van NOPA

NOPA is een restaurant dat bekend staat om zijn ontspannen sfeer en waar u wat chiquer kunt tafelen. Er worden rustieke gerechten geserveerd die bereid zijn met biologische ingrediënten. Als u langer dan een week in San Francisco verblijft, kunt u hier zelfs een aantal keer eten: de menukaart wordt namelijk iedere week aangepast op basis van de verse ingrediënten die er op de markt te koop zijn. De naam van het restaurant staat voor North of the Panhandle en ligt in de gelijknamige kleine wijk in de buurt van het Golden Gate Park. Wilt u de echte Californische keuken eens proberen, dan moet u hier naar binnen stappen.

San Francisco is een grote stad en heeft daarom natuurlijk enorm veel lekkere eetgelegenheden. Huur een auto om ook eens de restaurants en cafés uit te proberen aan de andere kant van de stad waar u verblijft.