De leukste roadtrips vanaf New York City

Zin in een roadtrip? Dan is er natuurlijk geen beter land dan Amerika om de ramen naar beneden te draaien en met de wind door de haren door het land te rijden. En een van de leukste bestemmingen hiervoor is New York City. Stap daarom direct van het vliegtuig de huurauto in om aan de reis van uw leven te beginnen.

Het Poconogebergte

Soms is het even lekker om de drukte van een stad zoals New York City achter u te laten en van de natuur genieten. Vanaf NYC zijn er genoeg plekken waar u naartoe kunt rijden, maar het Poconogebergte is echt een lokaal pareltje dat goed geheim wordt gehouden. De bergen zijn hier niet het hoogst en de heuvels rollen niet eindeloos door, maar de natuur is enorm divers en vooral mooi. En bovendien blijft u hier in de buurt van NYC. Het is een rit van bijna tweehonderd km waar u ook langs het voormalige spoorstadje Jim Thorpe reist.

De Niagara Falls

Niet bang voor een stevige roadtrip? Ga dan de uitdaging aan en rijd de 1750 km van New York City naar de denderende Niagara Falls in Canada. Het eerste gedeelte rijdt u langs de kust van Connecticut naar Rhode Island, Massachusetts en Martha’s Vineyard. Vervolgens wordt het tijd om landinwaarts te trekken richting het witschuimende natuurgeweld. Aan de slingerende wegen langs de kust zijn er genoeg plekjes om even te stoppen. Picknick op het strand, bezoek de gouden muziekkamer van The Breakers in Newport, Rhode Island, of luister naar ons eigen Wilhelmus op de Plimoth Plantation in Massachusetts.  De spectaculaire watervallen zijn uw reis meer dan waard.
Van NYC naar Florida

Wanneer u aan een stuk door zou rijden van NYC naar Florida duurt dit ruim zeventien uur. Met een aantal tussenstops maakt u hier gewoon de ultieme roadtrip van. Overnacht eerst in de buurt van New York City zodat u uitgerust de weg op kunt gaan. Vervolgens rijdt u langs de kust Richmond in Virginia waar geschiedenisliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Bezoek het Richmond National Battlefield Park en Virginia State Capitol om vervolgens door te rijden naar Jacksonville met haar gezellige stadshart en mooie wijken.  Vanaf hier is het nog even doorbijten om in het zonnige Florida aan te komen en op South Beach even goed tot rust te komen van de indrukwekkende reis die u zojuist achter de rug heeft.
Van kust naar kust

Voor velen is het de grote droom: van de Amerikaanse oostkust naar de westkust rijden. Plan hier genoeg tijd voor in en het blijkt een droom die u kunt laten uitkomen. U begint vanaf New York en rijdt naar de spetterende watervallen van de Niagara Falls. U vervolgt uw reis naar de ‘Windy City’ Chicago waar u natuurlijk ook even moet overnachten om deze stad te ontdekken. Vervolgens gaat u helemaal op zijn Amerikaanse over de legendarische Route 66 naar de andere kant van het land: via een eindeloze leegte en mooie nationale parken komt u aan in het bruisende Los Angeles. Een reis die u niet snel zult vergeten.

Een roadtrip in Amerika is zo lang of kort als u zelf wilt. Het enige wat u hoeft te doen is een huurauto te boeken zodat u langs al uw geliefde bestemmingen kunt reizen. Bekijk ons aanbod dan ook snel.