De meest betoverende bestemmingen in Duitsland

Van de schilderachtige Romantische Strasse tot de oude, middeleeuwse stad Regensburg: we gaan op zoek naar de meest sprookjesachtige plekken die Duitsland te bieden heeft.

Idyllische uitzichten in de Romantische Strasse

Een van de bekendste routes in Duitsland is de Romantische Strasse. En dit is geen kleine straat: hij is maar liefst 385 km lang en loopt van de rivier de Main tot de Duitse Alpen. De bezienswaardigheden die u hier tegenkomt, lijken direct uit een prentenboek te komen. U begint uw reis in Würzburg waar u een van de belangrijkste gebouwen van Europa ziet: de Würzburger Residentie.

Vervolgens rijdt u via het prachtige Taubertal naar Rothenburg ob der Tauber. In een ongerept landschap staan hier stevige middeleeuwse stadspoorten en typische vakwerkhuizen. Vervolg uw weg naar de stad Nördlingen. Deze stad vormt een perfecte cirkel omdat het in een oude meteorietkrater is gebouwd.

Augsburg is de volgende stop op de route. Dit is de oudste stad van Duitsland en hier heeft u wel even de tijd nodig om rond te kijken: het Schäzlerpaleis, de Perlachturm en het raadhuis zijn architectonische hoogtepunten die even om uw aandacht vragen. Hoewel de grootste hoogtepunten voor het laatst worden bewaard: de sprookjeskastelen Hohenschwangau en Slot Neuschwanstein. Dus stap uw huurauto in en rijd door de oeroude cultuurlandschappen, wilde rivierdalen en geheime bossen van deze romantische tour.De historische stad Regensburg

In hetzuidoosten vanBeierenligt dehistorischgrote stadRegensburg. Het iseengezellige stad met flair,unieke charme enbruisendeactiviteiten. Uzultmerkendatoud ennieuw opeenuitstekende manierwordengecombineerd: delevendige cafészijngevestigd in deoudepandenwaardoor de stadallerleisoortentoeristentrekt. Deoudebinnenstad isopgenomen op deUNESCO-Werelderfgoedlijst en als u hierrondstruintzult uzienwaarom.Zet uwnavigatiesysteemeensuit enzwerfdoelloos door destraten.Ontdek dekronkelendestraatjes dieuitlopen opeengroot plein enwandellangs devestigingsmuur om het centrum.Bewonder deSint PetersKathedraal metzijntweeuitstekendetorens,volgeentweeuurdurende tour door deBMW-fabriek enneemplaats opeenterrasje om tegenieten van dielekkere bratwurst.

De romantische Moezelvallei

Gezellige steden vol rijke geschiedenis, schattige dorpjes met vakwerkhuizen, eeuwenoude burchten en uitgestrekte wijngaarden: de Moezelvallei is ideaal voor een betoverend uitstapje in Duitsland. Dit is waar de bekende Moezelwijn vandaag komt en natuurlijk moet u deze even proeven in een van de proeverijen. In deze regio staat het tweede Rome: de stad Trier. U wandelt hier bijna een openluchtmuseum in waar indrukwekkende Romeinse monumenten verspreid staan. Bewonder hier daarom de Porta Nigra, het amfitheater, de Barbarathermen en het Rheinisches Landesmuseum. De Moezelvallei is ook een gebied waar u enorm veel kastelen ziet. Houd u wel van kastelen die zo uit een Disneyfilm komen, ga dan naar Burcht Eltz in Wierscherm. Dit is een van de bekendste burchten en u kunt hier ook schitterend in de natuur wandelen.


Het bijzondere Zwarte Woud

Een van de mooiste natuurgebieden in Duitsland is het altijd populaire Zwarte Woud. Ook dit is weer een regio waar u schitterend kunt wandelen, maar ook prachtige dorpjes en indrukwekkende kastelen bewondert. Bovendien vindt u de grootste watervallen van het land: de watervallen van Triberg. Dit zijn zeven watervallen van ongeveer 163 meter hoogte. Het is een van de grootste trekpleisters van dit natuurgebied en ieder jaar weer trotseren duizenden toeristen het glibberige pad naar het water.

Kastelen leveren een van de grootste bijdragen aan een sprookjesachtig landschap en daarom slaan we Burg Hohenzoller ook niet over. Dit kasteel uit de veertiende eeuw staat op een berg van 850 meter hoogte. Vanaf hier heeft u ook een schitterend en vooral oneindig uitzicht over de omgeving. Sla het kasteel ook niet over op een meer bewolkte dag: de wolken liggen dan mysterieus om het kasteel heen.


Een stapje terug in de tijd in Bamburg

Op ongeveer 45 minuten reizen van Neurenberg ligt Bamburg, een stad op zeven heuvels. De hele stad is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco en hier wandelt u door een binnenstad vol met goed bewaarde historische gebouwen. Een van de meest bekende gebouwen is het Altes Rathaus dat in 1467 is opgezet. Het barokke pand staat midden in de rivier en heeft mooie muurschilderingen om te bewonderen. Midden in de stad ligt de Dom van Bamberg. Met zijn vier torens is het een imposant aanzicht, maar ook het interieur is bijzonder; aan de ene kant van de kerk vindt u namelijk een altaar voor de priester, en aan de andere kant een voor de paus. Volg tijdens uw bezoek ook een rondleiding waarbij de gids u alle achtergrondinformatie vertelt over de kathedraal.

Duitsland is een land vol geschiedenis en natuurlijke en culturele hoogtepunten. Wilt u aan uw reis een sprookjesachtige slag geven, sla dan de bovenstaande regio’s en dorpen niet over.