De meest bijzondere ruimtevaartattracties van Orlando

Page author

door Hertz - 20 September 2019

Heeft u altijd al een reis door het universum willen maken? Orlando geeft u een zetje zodat u de juiste richting op zweeft. Deze stad in die middenin Florida is gelegen, is namelijk helemaal in de ban van alles wat met de ruimte te maken heeft. En dan hebben we het niet over één leuk interactief museum: Orlando heeft juist veel attracties waarin u de ruimte steeds verder verkent.

Ga de ruimte in bij het Kennedy Space Center

Natuurlijk beginnen we de reis bij het Kennedy Space Center, dé lanceerbasis en het ruimtevaartindustriecomplex van NASA. Dit is de plek waar de Apollo-vluchten werden gelanceerd en op het nabije Cape Canaveral gaan spaceshuttles nog steeds de ruimte in. In het Kennedy Space Center neemt u echt even een kijkje in het leven van een astronaut: u ziet tientallen replica’s van raketten, ervaart hoe een lancering aanvoelt en ziet foto’s van missies en astronauten. Het hoogtepunt is de Atlantis spaceshuttle die op 21 juli 2011 zijn laatste vlucht maakte.

Ontdek de Melkweg in Star Wars: Galaxy’s Edge

Iedere Star Wars fan voelt kriebels in de buik als ze Star Wars: Galaxy’s Edge binnenlopen. U stapt hier op planeet Batuu die in drie gebieden is onderverdeeld: het verzet, de First Order en de kosmopolitische ruimte ertussenin. Er zijn leuke attracties zoals de Millennium Falcon, maar u kunt ook genieten van blauwe Bantha-melk van Tatooine om vervolgens een Kowakian aap-hagedis bij de Kraam der Wezens te halen. Bouw uw eigen robot, maak kennis met Chewbacca of koop een lichtzwaard. Hier stapt u werkelijk de wereld van Star Wars binnen. Dit nieuwe themapark maakt onderdeel uit van Disneyworld.

Bekijk de lanceerplatformen vanaf het Space View Park

Space View Park ligt op ongeveer 24 km van de lanceerplatformen. Het park is een eerbetoon aan de Amerikaanse astronauten en de mannen en vrouwen die achter de schermen werken om ervoor te zorgen dat lanceringen in goede banen verloopt. Hier ziet u de handafdrukken van astronauten, de logo’s van de missies die in zwart graniet zijn uitgesneden en de lanceerplatformen die aan de andere kant van de rivier Indian liggen. Bezoekers komen hier om via een live audiofeed te luisteren naar het lanceringsproces en de geschiedenis te ontdekken: van de Chinese ontdekking van raketten tot het ruimtestation Freedom.Stap de toekomst binnen in Epcot, Walt Disney

Nog een park dat bij Walt Disney World behoort is Epcot. Hier wandelt u via Spaceship Earth het park binnen om in Future World technologische innovatie te bewonderen. In World Showcase zijn verschillende culturen uitgebeeld in mooie paviljoenen waar u op leuke attracties stapt, shows bewondert en een hapje eet in een van de restaurants. Het hele park ziet er futuristisch uit met veel entertainment, spectaculaire landschappen en natuurlijk de welbekende Disneyfiguren.

In Orlando draait alles om het heelal. Als u het geluk heeft om een of al deze parken te bezoeken, gebruik dan een huurauto om uw reistijd in te korten: zo heeft u meer tijd om te genieten van alle mooie en leerzame attracties die Orlando te bieden heeft.