De mooiste route door Málaga

Page author

door Raoul - 22 December 2015

Málaga is de prachtige hoofdstad in de gelijknamige provincie. De temperaturen zijn over het gehele jaar heen niet slecht, maar in de lente- en zomermaanden is het er gemiddeld 22 graden met hoogtepunten tot wel 31 graden. Voor de mensen die liever niet de hitte in willen is het aan te raden buiten deze maanden de stad te bezoeken. Als je kiest om te gaan bedenk dan wel dat de stad groot is en dat er nog vele mooie plekken in de provincie te bezoeken zijn, zoals Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola en Marbella. Deze prachtige kuststeden zijn gemakkelijk te bereiken in die volgorde vanaf de hoofdstad.

Málaga

In de hoofdstad zelf kun je eindeloos veel ondernemen. Een wandeling door het historische centrum is wel een echte aanrader. De vele kerken zijn gratis te bezoeken en de monumenten vind je praktisch op bijna elke hoek. De restaurantjes moet je hier zeker niet overslaan, want er zitten een aantal goede tapasbars tussen. Als je klaar bent om de rest van de provincie te verkennen kun je een auto huren.

Torremolinos

De eerste stop langs de kust zal ongeveer 30 minuten rijden zijn vanaf Málaga. In Torremolinos staat het vermaak van de bezoekers voorop. Een voorbeeld hiervan zijn de twee stranden, La Carihuela en Playa del Bajondillo, die regelmatig worden bezocht. Er zijn veel activiteiten te doen en er kan prima worden gezwommen. Ook zitten ze niet ver van de kleine vissersdorpjes. Na een dagje strand kan je hier heerlijk dineren en genieten van de geweldige vis waar ze om bekend staan.

Benalmádena

De stad Benalmádena ligt ongeveer een kwartier rijden vanaf Torremolinos en heeft ook prachtige stranden, maar nog belangrijker, de stad beschikt ook over een geweldige jachthaven. Deze werd in 1995 tot 1998 beschouwd als de beste van de wereld. Vergeet deze dus vooral niet langs te gaan. Naast de jachthaven biedt de stad ook nog grote waterparken, een kabelbaan en schitterende architectuur.

Fuengirola

Ongeveer 25 min verderop ligt Fuengirola. Hier moet je zeker een avondje hebben doorgebracht. Er is namelijk een boulevard, genaamd Paseo Maritmo, met meer dan 300 bars, restaurants, winkels en clubs. Er worden het hele jaar door ook leuke festivals georganiseerd.

Marbella

Dan tot slot ligt Marbella, die een half uur verderop ligt. Dit wordt nog steeds meer gezien als de chique badplaats van de Costa del Sol. Luxe winkels, restaurants en prachtige villa’s kan je hier allemaal vinden. Met leuke attracties als de Buggy Safari en het Museo del Graboda Español Contemporáneo zal niemand zich hier vervelen.

In elk stad en dorp hangt er een andere sfeer en zijn er weer andere bezienswaardigheden. Dat maakt ze nou juist uniek. Probeer van de verschillende sferen te proeven tijdens jouw vakantie.