De natuurlijke wonderen van Colorado

De Amerikaanse staat Colorado is een schitterende kleurenpallet van witte bergtoppen, rode rotsformaties, kristalheldere meren, gele woestijnen en groene bosgebieden. De staat heeft een van de meest gevarieerde landschappen ter wereld en genoeg plekjes waarvandaan u geniet van een adembenemend uitzicht over de omgeving. We nemen u mee naar een aantal van de mooiste natuurwonderen in deze staat.Stap de tuin der goden binnen

Net buiten Colorado Springs ligt een schitterend nationaal natuurpark. Het park Garden of the Gods ligt aan de voet van de 4300 meter hoge Pikes Peak en is het hele jaar door geopend. De langgerekte rotsformaties, driehonderd miljoen jaar oude rotslagen en gevarieerde vegetatie is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Parkeer uw huurauto op een van de parkeerplekken en ga op weg naar de Kissing Camels, een rotsformatie waarin u met enig verbeeldingsvermogen twee kamelen zult herkennen. In Central Garden staan de bekende rotspieken Sentinel Rock, Cathedral Spires en The Three Graces. Bekijk ook Balanced Rock, een rots die onmogelijk lijkt te balanceren.

Wandel over een van de hoogste hangbruggen ter wereld
De Royal Gorge is een van de diepste kloven van Colorado. De kloof is ongeveer zestien kilometer lang en de rivier de Arkansas stroomt hier dwars doorheen. De granieten muren van de kloof zijn meer dan driehonderd meter hoog en werden ongeveer drie miljoen jaar geleden gevormd. Tegenwoordig is het een echte toeristische attractie waar u meer kunt doen dan alleen naar de natuur kijken. Zo is er een waterspeelplaats, kunnen de waaghalzen op de Royal Rush Skycoaster ruim 365 meter boven de rivier gelanceerd worden en kunt u op een kabelbaan stappen. Het is ook een leuke idee om de kloof over te steken via de Royal Gorge Bridge: dit was tot 2009 de grootste en hoogste hangbrug ter wereld.

De meest bekende bergtoppen van Colorado

Bovendien zijn het de meest gefotografeerde bergtoppen van Colorado: de Maroon Bells zijn twee bergen die boven het Maroon Lake uitsteken. De bergen en vegetatie weerspiegelen schitterend in het onderliggende meer. Maroon Peak is 4317 meter hoog en is hiermee de hoogste berg van Colorado. North Maroon Peak is net wat kleiner met 4272 meter. Doe uw stevige wandelschoenen maar aan want de Four Pass Loop is een van de populairste wandelroutes die om de berg cirkelt.

Ontdek de klifwoningen in Mesa Verde National Park
Het bijzondere aan dit park is dat u hier klifwoningen kunt bewonderen van de voormalige indianenstammen die hier in de dertiende eeuw woonden. U kunt een kijkje nemen in het leven van deze vroegere bewoners door een rondleiding te boeken. Sommige woningen mag u alleen met een ranger bekijken, terwijl er ook een aantal tours zijn die u op uw eigen gemak kunt volgen. Een van de grootste klifwoningen in het park is Cliff Palace. Om deze te bereiken legt u vierhonderd meter af en beklimt u maar liefst vijf ladders van vijf meter hoog. Een unieke ervaring die u waarschijnlijk niet snel over zult doen.