De Rijn-Regio

De Rijn loopt vanaf Zwitserland tot aan Nederland en maakt tevens een prachtige route door Duitsland en Frankrijk voor hij uiteindelijk in de Noordzee uitmondt. Hij gaat vele prachtige plekken langs en is met 1.345 km een van de langste rivieren van Europa. In Nederland gaat de Rijn langs vele prachtige steden en daarnaast heeft het ook een aantal prachtige natuurlandschappen gecreëerd. Wij hebben besloten om vanuit Arnhem een auto te huren om het Duitse deel van de Rijn de verkennen.

Arnhem

In het Kröller-Müller Museum maak je eens een andere museumervaring mee. Het staat namelijk midden in een grasvlakte die zich in een bos van 5.500 hectare bevindt. Er is dus meteen bij aankomst een combinatie van natuur, architectuur en kunst te vinden. Een van de grootste redenen om het museum te bezoeken is zijn verzameling Van Gogh schilderijen; het museum heeft namelijk ’s werelds tweede grootste verzameling. Ook de moderne kunst wordt vertegenwoordigd met werken van Claude Monet, Georges Seurat en Pablo Picasso. Natuurlijk mag Piet Mondriaan ook niet ontbreken en als je genoeg hebt gezien van de schilderijen in het gebouw kan je naar buiten lopen en de beeldentuin bewonderen, want het museum beschikt over maar liefst 160 sculpturen. Hier staan werken van vele bekende kunstenaars en het zou zonde zijn als je deze niet even onder de loep neemt.

Düsseldorf

Als er wordt besloten om door te rijden naar een andere geweldige stad langs de Rijn dan is Düsseldorf een goeie optie. De stad staat bekend om haar sfeervolle kerstmarkten in de winter, maar als het geen winter is dan kan je doorrijden naar het oude historische centrum van de stad. Dit wordt ook wel Altstadt genoemd. Dit is een zeer sociale plek met vele terrasjes, restaurants en tegenwoordig ook clubs. De historische gebouwen zijn nog in goede staat en gemakkelijk te vinden. De Lambertus Basiliek en het Rathaus zijn voorbeelden hiervan. De stad is hier het levendigst en er valt vrij veel te doen voor de bezoekers.

Straatburg

Deze Franse stad mag zeker niet overgeslagen worden; de wijk La Petite France is het hart van Straatburg en staat ook nog eens op de UNESCO-werelderfgoedlijst. In deze sfeervolle wijk zijn prachtige kanalen, huizen en eetgelegenheden te vinden. De sfeer en het uiterlijk van de wijk geven je het gevoel alsof je een paar eeuwen terug in de tijd bent beland. Het is ook leuk om een boottour te boeken om via de kanalen de wijk beter te verkennen. Het kan ook geen kwaad om bij een van de rustieke restaurantjes een lekkere maaltijd te eten voor je verder gaat met uw reis langs de Rijn.

De steden eromheen hebben natuurlijk ook ieder hun eigen charmes en bezienswaardigheden. Het kan zo zijn zelf dat er misschien bezoekers tijdens hun reis bij toeval nog wel meerdere plaatsen tegen komen die minder bekend zijn, maar toch even prachtig. Maar, laten we ook niet de vele prachtige natuurwonderen van de Rijn vergeten; de natuur die te vinden is langs de rivier alleen al is de moeite waard.