De verborgen pareltjes van Atlanta

Spring vanaf de Diving Rock in de Chattachoochee Rivier, volg de poppenhoofden in Constitution Lakes Park en geniet van sappige perzikschijfjes in Revolution Doughnuts: deze gids neemt u mee naar de leukste en lekkerste plekjes in Atlanta.

Duik de diepte van de Chattachoochee Rivier in

Even lekker ontsnappen aan de drukte van de stad? Rijd dan met uw huurauto naar de Chattahoochee Rivier. Dit is een prachtige omgeving met weelderige bomen en kalm, schitterend water. Een van de meest populaire stukjes aan deze rivier is de historische Diving Rock, een granieten rots die stroomafwaarts van Charlie’s Island op een schilderachtig plekje ligt. Hier hoort u de klanken van puur genot van de lokale bevolking die de 7,5 meter hoge sprong het ijskoude water van de rivier in wagen.


Maak een van de meest vreemde wandelingen vol poppenhoofden

U heeft zin om even heerlijk te wandelen in het bos. De paden van Constitution Lakes Park zijn smal en overal waar u kijkt ziet u groene bomen en dicht struikgewas. Opeens vangt iets uw blik. Ziet u dat nu goed? U doet een stapje dichterbij en ja hoor, u ziet echt wat u denkt te zien. En terwijl u om u heenkijkt, ontdekt u er veel meer: de lichaamloze hoofden van poppen en andere versleten voorwerpen die als kunst langs het pad staan opgesteld. De Doll’s Head Trail is een unieke wandeling door een prachtig natuurgebied, met een ietwat luguber bijsmaakje.


Trakteer uzelf op een overheerlijke perzik

‘Waarom een lekkernij met perziksmaak maken, als u ook gewoon hele perzikken kunt gebruiken?’, dat was de gedachte van Revolution Doughnuts in Decatur. Hun specialiteit de peach slider gaat iedere zomer weer als een zoete donut over de toonbank. De in suiker gerolde donut zit boordevol verse stukjes perzik; een natuurlijk zoet, knapperig en ietwat zure fruitige vulling omringd door luchtig deeg. Een specialiteit die u echt eens moet proberen.

Vind bijzondere koopjes in Junkman’s Daughter

Op Moreland Avenue in Atlanta staat de kleurrijke super store Junkman’s Daughter. Ze hebben de meest ongebruikelijke en alternatieve spullen op voorraad en het is daarom een enorm leuke winkel om doorheen te snuffelen. Van schoenen, kleren en pruiken tot sieraden, ornamenten en posters. Als u wel van apart en anders houdt, maak dan eens tijd vrij om deze excentrieke winkel binnen te stappen.

Geniet van een Cubaanse boterham

Natuurlijk kunnen we de verborgen pareltjes van Atlanta niet afsluiten zonder nog een plekje te noemen waar u lekker kunt eten. De Havannah Sandwich Shop is een ruim en licht eettentje dat heerlijk, uniek eten serveert in een vriendelijke sfeer. Probeer hier eens de beroemde Cubaanse sandwich met varkensvlees, ham, kaas, augurken en mosterd om dit vervolgens weg te spoelen met een batidos, ofwel een milkshake.

Natuurlijk is het in Atlanta verleidelijk om vooral de bekende bezienswaardigheden te bewonderen. Maar duik iets dieper de stad in en u komt die geheime plekjes tegen die uw bezoek net wat unieker en onvergetelijker maken.