De vijf leukste dagtrips vanaf Luxemburg

Luxemburg mag dan het op een na kleinste land van Europa zijn, maar het is niettemin prachtig en groen. Het gelijknamige Luxemburg is een mooie stad waar culturen, mentaliteiten en talen op een harmonische manier samenkomen. Wat u hier vindt is een onverwachte verscheidenheid aan UNESCO-werelderfgoed, theaters, musea en gastronomie. Maar het is vooral de natuur die u hier eens moet ontdekken door een auto te huren voor een leuke dagtrip.

1. Luxemburgse ArdenneHoelang duurt het om daar te komen? 45 minuten

Hoe ver is het? 47,8 km

In het noorden van Luxemburg liggen de Ardennen. Hoe u weet dat u gearriveerd bent? Dat merkt u aan het uitzonderlijke schouwspel van panoramische hoogvlakten en kronkelende valleien die elkaar afwisselen. U rijdt hier door dichte bosgebieden naar pittoreske dorpjes, burchten en imposante kastelen zoals Vianden en Bourscheid.

Sportievelingen kunnen stevige wandelingen maken of mountainbiken langs indrukwekkende rotsformaties. Wie het wat rustiger aan wil doen, kan de huurauto instappen en op weg gaan naar de natuurparken Our en Öewersauer die bekend staan om hun natuurlijke hulpbronnen. Neem een mandje mee met Vum Séi-producten en geniet van de lokale producten terwijl u op zoek gaat naar een leuk plekje met een ongeëvenaard uitzicht op de omgeving.

2. Het Mullerthal
Hoelang duurt het om daar te komen? 30 minuten

Hoe ver is het? 26,8 km

Hoge rotsformaties, zandsteenformaties en watervallen; het Mullerthal is een van de mooiste plekken in Luxemburg om te wandelen, fietsen of autorijden. Het heeft niet voor de niets de bijnaam Klein Zwitserland gekregen. Dit prachtige natuurgebied ligt tussen Larochette en Echternach. Hier kabbelen de rivieren tussen diepe kloven, door dichtbegroeide bossen en over hoge rotsen. Een van de meest gefotografeerde plekken is de Schiessentümpel waterval die in de buurt van het dorp Müllerthal ligt. U kunt hier een pad volgen dat u naar de waterval brengt over een bruggetje dat met mos is begroeid, evenals langs mooie rotsformaties. De Mullerthal Trail is een wandelroute van ongeveer 2,5 uur en loopt van Echternach naar Berhof.

3. Het Land van de Rode Aarde

Hoelang duurt het om daar te komen? 30 minuten

Hoe ver is het? 25,5 km

Het Land van de Rode Aarde, ofwel les Terres Rouges, ligt in het zuiden van Luxemburg. Dit gebied heeft zijn naam te danken aan de rode kleur van het mineraal dat hier in het industriële tijdperk belangrijk was. Het gevolg is dat u nu door deze verlaten industriegebieden kunt rijden via een uniek landschap van rode aarde. Stap op de mountainbike en ontdek Redrock Mountainbike Trail, een route die u in drie etappes langs historische aarde en rode aarde brengt. Stap vervolgens op het toeristische treintje dat u door de mijnen van Rumelange vervoert. Wilt u een kijkje nemen in een belangrijk deel van het culturele en zakelijke leven? Bezoek dan Esch-sur-Alzette, een van de belangrijkste steden van Luxemburg.

4. De MoezelHoelang duurt het om daar te komen? 35 minuten

Hoe ver is het? 28,7 km

De Moezel is een van de hoofdrivieren van Luxemburg; een stroom van 39 km die een natuurlijke grens vormt met Duitsland. U ziet hier een van de allermooiste valleien van het land met charmante middeleeuwse dorpjes, charmante hotels en knuppelpaden aan de voet van wijngaarden. Maar naast de uitgestrekte wijngaarden, herbergt de Moezel ook fruitboomplantages die heerlijke, verse sappen produceren. De Moezelregio biedt een enorme hoeveelheid aan activiteiten zoals watersporten, wandelen, fietsen en waterskiën. Ideaal als u even een stapje terug wilt doen om van de overweldigende natuur van Luxemburg te genieten.

5. Boven-Sûre natuurpark

Hoelang duurt het om daar te komen? 54 minuten

Hoe ver is het? 52,3 km

In het uiterste noordwesten van Luxemburg in het Oesling gebied ligt het natuurpark Boven-Sûre. Dit is een beschermd natuurgebied dat verschillende soorten vogels een woonplek biedt. Het is een mooi gebied om in te wandelen, vissen, paardrijden of een boottocht te maken. U wandelt hier door een waterrijke omgeving met groene heuvels en bomen en planten. Bovendien is hier een stuwmeer te vinden en kunt u op aanvraag de zuiveringsinstallaties bezichtigen tijdens een rondreis. Meer informatie over het gebied zelf is te vinden in het bezoekerscentrum dat in de voormalige doekfabriek van het plaatsje Eschauer te vinden is.