De vijf leukste evenementen van Nederland

Het hele jaar door worden er leuke evenementen door Nederland georganiseerd: markten, festivals, exposities en corso’s. Maar welke zijn nu echt het leukst? We zetten er vijf voor je op een rij.

Koningsdag

Met stip op nummer één staat natuurlijk Koningsdag: de dag dat het hele land oranje kleurt. Dit grootste evenement van het land vindt plaats op 27 april en het mooie is dat u de dag gewoon overal in het land kunt vieren, of dit nu in een grote stad of klein dorpje is. Amsterdam staat natuurlijk wel een beetje bekend als de place to be met de grote vrijmarkt die in het Vondelpark gehouden wordt. Maar ook Den Haag en Utrecht blijven niet achter met de gezellige bandjes, versierde boten en leuke feestjes.
De Nijmeegse Vierdaagse

Trek de wandelschoenen maar aan want we gaan weer stevig wandelen in Nijmegen. Vier dagen lang kunt u kiezen om dertig, veertig of vijftig km te wandelen. Iedere dag is weer een andere route uitgestippeld, zodat u tijdens het wandelen en babbelen ook van de omgeving kunt genieten. De Nijmeegse Vierdaagse is dit jaar van 21 t/m 24 juli georganiseerd en is alweer de 104e editie. Na het wandelen hoeft u ook nog helemaal niet naar huis, want u kunt zo door om de Vierdaagsefeesten te vieren. Met ruim duizend optredens op veertig verschillende podia kunt u hierna direct de heupen losschudden op de Vierdaagsefeesten.

Carnaval

Ook in februari vinden er internationaal een enorme hoeveelheid feesten plaats en dit keer voor het carnaval. Hoewel het voornamelijk een festival is dat vooral in het zuiden van het land werd gevierd, lijkt de rest van Nederland het langzamerhand ook over te nemen. Carnaval duurt drie dagen en een van deze dagen is er een optocht door de straten. De praalwagens zijn rijkelijk versierd, de figuren erop dansen er lustig op los en muziek zweeft door de straten. Hoewel de voorbereiding van dit festival al op 11 november begint, vindt het carnaval dit jaar plaats tussen 23 en 25 februari.Sinterklaas

Een uniek feest waar de Goedheiligman op 5 december weer op bezoek komt. Hoewel het feest de laatste paar jaren een controversieel onderwerp blijkt te zijn, blijft dit kinderfeest een van de leukste van het jaar. Of het nu zwarte, regenboog-, of roetveegpieten zijn, de kinderen staan ieder jaar weer enthousiast op de stoomboot te wachten. Met zijn rode mantel, rode mijter en witte baard brengt de Sint samen met zijn schimmel Amerigo snoepgoed, kleine cadeautjes en de traditionele pepernoten en chocoladeletters.

Bloemencorso’s

Over de hele wereld vinden er bloemencorso’s plaats, maar nergens zo mooi als in ons eigen landje. De vrijwilligers van de corso in Zundert werken er ieder jaar weer hard aan om kunst op de praalwagens te plaatsen. Met wat gezonde onderlinge competitie zien we iedere september weer de meest schitterende kunstwerken voorbijrijden, waarbij een professionele jury uiteindelijk de winnaar bekendmaakt. En natuurlijk houdt niets u tegen om ook een aantal bloemen op uw huurauto te plaatsen om in de sfeer te komen.Evenementen genoeg dus in Nederland. En wilt u eens een festival aan de andere kant van het land bijwonen, dan stapt u gewoon in een huurauto die u van tevoren online kunt boeken.