De vijf mooiste stranden van Frankrijk

Frankrijk mag zich gelukkig prijzen met al zijn schitterende en gevarieerde stranden aan de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan en het Kanaal. Dit maakt het allemaal niet gemakkelijker om de vijf mooiste stranden te kiezen. Frankrijk heeft namelijk iets voor iedereen; lange uitgestrekte zandstranden, schilderachtige baaien omgeven door fascinerende rotsformaties en kleine poederwitte zandstrandjes met rotsen in helderblauw water. Voor een ultieme strandvakantie in Frankrijk is het leuk om met uw huurauto verschillende stranden te bezoeken, zodat u met eigen ogen kunt zien of u het met onze top vijf eens bent. Of misschien vult u hierna zelf de lijst wel aan

Pampelonne in Saint-Tropez

Het wordt u vergeven als u denkt dat dit strand op een exotisch eiland ligt, maar dit schilderachtige strand ligt toch echt in het zuiden van Frankrijk aan de Côte d’Azur. Het is daarom ook niet vreemd dat dit strand zo populair is onder de ‘rich and famous’. Deze gouden zandstranden behoren tot de beroemdste stranden van de Middellandse Zee. Er zijn hier dan ook veel beachclubs te vinden, zoals het mondaine Le Club 55 en Tahiti Plage. Kristalhelder water strekt zich uit langs een zandstrand van vijf kilometer, van Cap Pinet tot Cap Camerat. Wilt u ontspannen op een mooi strand waar u de kans heeft een beroemdheid tegen het lijf te lopen, dan is dit het strand voor u.


Plage de Saleccia in Saint-Florent, Corsica

Ook Corsicabehoort totFrankrijk en hiervindt ueenaantal van demooiste stranden. Plage deSaleccia iseenparelwitzandstranddatalleen viaeen boot ofeen jeep tebereiken is. Het strandligtnamelijkverscholenachter hetprachtigenatuurgebied Desert desAgriates.Hierdoor geniet u op het strandook vaneenprachtiguitzicht oprotsachtigeheuvels enduinen. Dit iseenbeschermdstukjenatuur. Uvindt directaan het strandgelegen danookgeen restaurants ofanderefaciliteiten. Hetvoordeel hiervan isdat uwel geniet vaneenongereptstukje strandvanwaar uookeenmooiewandelingkunt makenlangs de kust.

Côte des Basques in Biarritz 

Dit is een pittoreske baai met goudgeel zand en grillige rotsformaties en ideaal voor wie graag actief is. Côte des Basques is namelijk een stoer strand dat zeer geliefd is bij surfers. Nog nooit op een surfplank gestaan? Dan bent u hier ook als beginnende surfer meer dan welkom. Maar ook als u liever op uw handdoek blijft liggen, is het fantastisch om de surfers over de golven te zien glijden. Bovendien heeft u een mooi uitzicht op het beroemde Rocher de la Vierge. Dit is een enorm populair strand bij zowel de lokale bevolking als bezoekers. Bij eb heeft u voldoende ruimte om een heerlijke wandeling te maken, maar houd er rekening mee dat bij vloed het strand volledig onder water staat. Toch is dit een van de mooiste stranden met haar omslaande golven en mooie uitzichten.


Plage du Sillon in Bretagne

Ook dit noordelijke strand met haar zachte zand mag zich tot een van de mooiste stranden van Frankrijk rekenen. Het ligt in het noorden van Bretagne onder de versterkte muren van het kasteel Saint-Malo. Het strand strekt zich drie kilometer uit, van de binnenstad tot Pointe de Rochebonne. Als u dit strand bezoekt, let dan wel op het ritme van de getijden. Twee keer per dag geniet u hier namelijk van een heel ander uitzicht: tijdens het springtij in de herfst en winter verdwijnt het strand volledig onder torenhoge golven waarbij alleen het kasteel nog zichtbaar blijft. Misschien geen ideaal moment om een handdoekje uit te leggen, maar zeker een uniek aanzicht om eens met eigen ogen te aanschouwen.


Plage de Palombaggia op Corsica

Tot slot benoemen we nog een strand dat door UNESCO is uitgeroepen als een van de mooiste stranden ter wereld. Het zand is zuiver wit, het water sprankelend blauw en bovendien kijkt u uit over de onbewoonde Cerbicale eilanden. Met zijn roze rotsen en groene pijnbomen is dit het beroemdste strand op Corsica en overigens ook een van de meest gefotografeerde. Het strand is twee kilometer lang en er zijn genoeg mogelijkheden tot vermaak: van windsurfen en kajakken tot waterfietsen en duiken. In de zomermaanden is er een strandwacht aanwezig waardoor het ook een ideaal strand is voor gezinnen met kinderen. Het noordelijke gedeelte van het strand is het drukste, dus als u liever wat meer rust heeft, bezoek dan het zuidelijke gedeelte.

Een auto huren is altijd een goed idee in Frankrijk. Als u wilt genieten van meerdere van de schitterende stranden die Frankrijk te bieden heeft, biedt een huurauto uitkomst om in alle vrijheid op pad te gaan.