Den Haag als kunststad

Nederland staat al jaren bekend als een land van de kunst, zowel beeldend als uitvoerend. Iedere kunstliefhebber weet ook dat Den Haag dé stad is waar dit het meest terug te vinden is. Wij hebben een aantal prachtige musea en kunstzinnige bezienswaardigheden op een rij gezet, zodat de agenda deze laatste weken van de zomer nog goed gevuld zijn.

Mauritshuis

Dit is een van de beste plekken in het land om te genieten van de hoogtepunten van de Nederlandse schilderkunsten. In het Mauritshuis voornamelijk wereldberoemde kunstwerken uit de 17e en 18e eeuw zijn te bewonderen. Een deel van de verzameling was ooit eigendom van prins Willem V van Oranje-Nassau. Het is ook mogelijk om met een gids door het gebouw heen te gaan om meer te leren over het gebouw en de schilderijen.

De Galerie Den Haag

Voor de wat modernere kunst, is het een optie naar de Galerie te gaan. Hier vind je prachtige stukken die tentoon worden gesteld bij exposities door verschillende kunstenaars. Er zitten veel verschillende stijlen en werkmethodes tussen en allen zijn ze interessant om te bewonderen. De exposities wisselen wel af, dus zorg ervoor dat je van tevoren hebt geïnformeerd naar de huidige tentoonstelling.

Milan

Bij het jaarlijks terugkerende Milan Festival kan men vooral veel cultuur opsnuiven. Het staat bekend om de beroemde internationale Bollywood sterren die er verschijnen en daarnaast valt er nog veel meer te doen. Het is mogelijk te genieten van de Indiase muziek, dans en het vele eten. Het festival kan tot in de laat avond doorgaan en het is daarom handig met de auto weer terug te gaan. De kans is groot dat het openbaar vervoer niet meer rijdt.

Escher

In het 18e eeuwse paleis aan het Lange Voorhout is er een permanente voorstelling van de graficus M.C.Escher. Hij stierf niet zo lang geleden in 1972 en heeft een prachtige collectie achtergelaten waar wij nu nog van kunnen genieten. Hij is daarnaast ook niet zomaar een graficus hij moet wel de meest beroemde van Nederland zijn geweest. Hij tekende fictieve werelden waarin vogels in vissen veranderen en mannen eindeloos van de trap af en op blijven lopen. Het hoogtepunt van de 130 werken is de Metamorfose III. Loop deze dan ook niet voorbij tijdens een bezoek.

Van modern tot 17e en 18e eeuwse kunst, er is voor ieder wel wat interessants te vinden in Den Haag. Het hoeft ook niet alleen te blijven bij schilderijen, want de stad biedt ook geweldige mogelijkheden om te genieten van kunst in de vorm van zang en dans.