Een dagje Almere

Waar nu de provincie Flevoland staat, was begin vorige eeuw alleen water met hier en daar een eiland. Sinds de provincie in 1986 was opgericht heeft het ongelofelijke groei gekend. Dit heeft geleid tot de bouw van steden zoals Almere, met indrukwekkende moderne architectuur. De stad staat in zijn geheel in het teken van de hedendaagse Nederlandse cultuur; modern gebouwd, goed gepland met genoeg plezier om te beleven. In deze blogpost nemen we je mee op een reis naar deze unieke stad in het midden van het land.

Voor een leuke dag uit in Almere kun je beginnen bij het Museum de Paviljoens. Hier worden allerlei tentoonstellingen en kunstenaarsprojecten ten toon gesteld. Op het moment loopt er een vierjarig project genaamd Land Art Life. Dit project, die sinds 2013 aan de gang is, toont weergaven van het prachtige landschap van de provincie Flevoland.

En wat doen de lokalen van Almere in hun vrije tijd? Die brengen hun tijd door in de City Mall. Hier kan er volop worden geshopt in de vele winkels en er zijn restaurants genoeg voor een lekker hapje.

Stadslandgoed de Kemphaan zorgt weer voor een compleet tegenovergestelde ervaring; hier kan je namelijk heerlijk genieten van de buitenlucht. Het wordt hier ook voor kinderen interessant gemaakt, want er is een klimpark waar ze lekker uit kunnen razen. Er is verder ook de mogelijkheid om wilde dieren te zien, fietsen, wandelen en de boerenmarkt bezoeken. Voor deze bezienswaardigheden alleen zal je waarschijnlijk een hele dag in moeten plannen. Het is dan ook zelfs mogelijk te overnachten bij de Kemphaan.

De centrale ligging van Almere zorgt er ook voor dat het heel gemakkelijk is om andere delen van het land te zien. De stad ligt niet ver van grote steden zoals Amersfoort, Utrecht en Amsterdam. Om traditionele Hollandse cultuur te ervaren is Amsterdam dé plek om te zijn. Je kunt een auto huren in Almere om naar Amsterdam te reizen en daar te wandelen langs de grachten, eindeloos te shoppen en te genieten van de prachtige architectuur. De kerken in de stad zijn een paar van de beste bestemmingen. Hier kunt u niet alleen genieten van het gebouw, maar ook de torens beklimmen om heel Amsterdam van boven te kunnen zien. De Westertoren, de Oudekerkstoren en de Zuiderkerkstoren zijn een paar van de beste die je kunt vinden.

Almere heeft haar bezoekers vrij veel te bieden er zijn nog veel meer bezienswaardigheden die zeker weten de moeite waard zijn te bezoeken. Maak er een leuke citytrip en geniet van de stad, of gebruik de stad als uitvalsbasis om de rest van centraal Nederland te verkennen.