Een handige gids voor de Grand Canyon

Duizelingwekkende afgronden, majestueuze rotsformaties en een schitterend kleurenspel: de Grand Canyon is een van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld. Dit ontzaglijk staaltje natuurgeweld ligt in het noordwesten van de Amerikaanse staat Arizona. Vanaf de torenhoge roestbruine rotsen heeft u een indrukwekkend uitzicht over dit extreme landschap met diepe kloven en de woeste rivier de Colorado.Noord of zuid, welke kant kiest u?

De Grand Canyon bestaat uit twee delen: de populaire zuidkant en de minder bezochte noordkant. Welk gedeelte van het natuurpark u bezoekt, is vaak afhankelijk van de stad waar u naartoe vliegt. Als u bijvoorbeeld aankomt op Phoenix Sky Harbour International Airport, dan kunt u een auto huren in Phoenix om naar het zuiden van de Grand Canyon te rijden. Dit gedeelte is erg geliefd omdat het zo prachtig op foto’s staat: hier vindt u schitterende uitzichtpunten over diepe ravijnen en imposante rotsformaties in verschillende pasteltinten. De wandelpaden en faciliteiten zijn hier goed, en er is genoeg keuze om te overnachten. We hebben een aantal leuke opties voor u uitgekozen:

Beleef de historische El Tovar Dining Room and Lounge

Een charmant hotel om tijdens uw verblijf te overnachten, is het El Tovar Hotel aan de rand van de Grand Canyon. In de rustieke eetkamer ziet u muurschilderingen van vier Indiaanse stammen (de Hopi, Apache, Mojave en Navajo), terwijl u vanaf de lounge onvergetelijke uitzichten heeft. Begin de ochtend met een licht ontbijt, een kop koffie en een spectaculaire zonsopgang waar Arizona zo bekend om staat. U moet hier wel ruim van tevoren een tafel boeken.

Dineren in The Arizona Room

De Grand Canyon Village is een dorpje dat speciaal is opgezet om de toeristen in de Grand Canyon op te vangen. Hier vindt u ook het chique restaurant The Arizona Room. Aan de crèmekleurige muren hangen mooie foto’s van de unieke omgeving: van felgekleurde zonsondergangen tot serene foto’s van de bekende pijnbomen. Voor de lunch kunt u hier terecht voor een soep, salade of populaire bizonchili en ‘s avonds bestelt u een lekker stuk vlees van de grill. Na de maaltijd is het heerlijk om nog even over be Rim Trail te wandelen.

Grandioze uitzichten vanaf Grandview Point

Het meest zuidelijke stukje van de South Rim is het 2.255 meter hoge Grandview. Het regent hier wat vaker waardoor u ook uitkijkt over een dicht bos van pijn- en eikenbomen. Trek een paar stevige wandelschoenen aan want hier is het tijd om de Grandview Trail te betreden. Hier heeft u de meest schitterende uitzichten over het rustgevende landschap. Maar vergeet niet: het hele gedeelte dat u naar beneden wandelt, moet u ook weer terug omhoog.

Bewonder de Grand Canyon vanuit de lucht

Een van de beste manieren om de Grand Canyon te bewonderen is vanuit een helikopter. Vanuit de lucht heeft u schitterende uitzichten over de vierhonderd miljoen jaar oude rotsen. Het is een unieke manier om de Grand Canyon van een andere kant te bekijken; een ervaring waarover u niet snel uitgepraat raakt.