Een unieke kampeerervaring in Amerika

Denk jij bij kamperen ook aan donkere avonden rond een kampvuur en genieten van de rust in de groene natuur? Een van de beste bestemmingen die je hiervoor kunt vinden is natuurlijk Amerika. Dit veelzijdig land heeft prachtige natuurparken waar je dagenlang kunt ronddwalen, eindeloze woestijnen waar je gemakkelijk met de auto kunt inrijden en levendige steden als je toch even behoefte hebt aan sociaal contact. De beste en makkelijkste manier om een van de indrukwekkende natuurparken te ontdekken is door hier te kamperen. Huur een auto en trek de overweldigende natuur in. Laat ons de volgende parken eens aan je voorstellen:

1. Carson National Forest

Carson National Forest, een van de vijf nationale parken in New Mexico, is een prachtig natuurgebied met uitgestrekte bossen, enorme bergen en het hoogste punt in New Mexico: Wheeler Peak. Behalve genieten van de rust, vissen, jagen, kamperen en wandelen, kan je hier ’s winters ook skiën en snowboarden. Een ideaal park om ieder moment van het jaar te bezoeken.

2. Olympic National Park

In Washington ligt het Olympic National Park, een enorm indrukwekkend gebied van woeste natuur, wilde rivieren en bergtoppen die met sneeuw zijn bedekt. Dit natuurgebied, dat vol staat met natuurlijke schoonheid en veelzijdigheid, is ideaal voor een rustige kampeertocht waar je dagenlang niemand tegenkomt. Als je op zoek bent naar actie kan je een kano huren of een stevige wandeling maken met je tent in de rugzak.

3. Assateague Island National Seashore

Aan de kust van Maryland ligt Assateague Island National Seashore, een natuurgebied waar liefhebbers van het strand, de frisse wind en de ruige zee helemaal op hun plaats zijn. Ontdek hier de zandstranden, bossen en baaien, maar pas op voor de wilde paarden die hier nog vrij rondwandelen. Kamperen kan op het strand en de ideale plek kan je zelfs opzoeken door met een auto op het strand te rijden.

4. Joshua Tree National Park

Californië staat natuurlijk bekend om de bruisende steden San Francisco, Los Angeles en San Diego. Geniet je liever van de rustige natuur, maak dan eens een bezoek aan Joshua Tree National Park. In dit natuurpark komen twee ecosystemen samen; de Mojave en Colorado. Een fascinerende verscheidenheid aan planten en dieren is het resultaat en het park staat ook bekend om zijn harde winden en hevige regenval. Dit kan natuurlijk weer een hele andere ervaring geven aan het kamperen.

5. Peninsula State Park

Dit park in Wisconsin biedt niet alleen de mogelijkheid om op eigen houtje de prachtige natuur in te trekken, maar ook de vele excursies zorgen ervoor dat het ook een leerzame ervaring kan worden. Wandelingen worden nog leuker met begeleiders die je met veel enthousiasme over de natuur en de dieren vertellen. Daarnaast leer je over de geschiedenis van Echo Canyon en kunnen de kinderen Smokey Bear ontmoeten. Veelzijdige activiteiten die voor een onvergetelijke kampeerervaring zorgen.

Geniet overdag van de rijke geschiedenis en indrukwekkende geologische wonderen van de natuur, terwijl je ’s avonds op een donkere avond kunt genieten van de heldere sterren die aan de hemel staan. Met een huurauto ontdek je niet alleen het meeste van deze mooie natuurparken, maar ook voor uw kampeerervaring is het ideaal. Zo neem je gemakkelijk je kampeerspullen mee in de auto, terwijl je door de prachtige natuur naar verschillende kampeerplekken rijdt.