Een weekend in Napels

Napels wordt misschien wat minder vaak bezocht dan Rome, maar het is echt een prachtige Italiaanse stad met een rijke geschiedenis die zeker een bezoekje waard is. Hieronder zetten we de beste bezienswaardigheden op een rijtje die u met een auto van Hertz kunt bezoeken tijdens een weekendje in deze mooie stad.Ruïnes van Pompeï

Wanneer men de naam Napels hoort, denkt men direct aan Pompeï. Dit was de thuisbasis van de oude Romeinen, die onder een dikke laag as en lava werd bedekt na een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius. De verborgen stad werd pas in 1748 ontdekt. Door de aslaag werd de stad als het ware versteend en alles is daardoor goed bewaard gebleven. U kunt de oude stadsmuren, het forum, het amfitheater, badhuizen, prachtige schilderingen en fresco’s met mythologische onderwerpen bekijken. U dwaalt hier echt door de straten van een oude Romeinse stad.

Meer informatie

Nationaal Park Vesuvius

Als u alles in Pompeï wel een beetje gezien heeft, mag een bezoekje aan de vulkaan Vesuvius natuurlijk niet ontbreken. De vulkaan bevindt zich ten zuidoosten van Napels en heeft een hoogte van 1281 m. Om bij de krater te komen, moet u flink steil omhoog lopen, maar u krijgt als beloning een prachtig uitzicht over Napels. De vulkaan is nog steeds actief, maar er is sinds 1944 geen uitbarsting meer geweest. Het gebied rondom de vulkaan werd in 1995 uitgeroepen tot nationaal park en u kunt hier heerlijk rondlopen en de natuur bewonderen.

Meer informatieCapri

Het eiland Capri ligt op slechts 45 minuten varen van Napels af en is zeker een bezoekje waard. Geniet hier van een warm klimaat en verbluffende uitzichten. U kunt hier lekker door straatjes dwalen, grotten in zwemmen, door tuinen dwalen en nog veel meer. Stranden zijn hier niet te vinden, maar u kunt wel zo de zee in lopen om af te koelen. Er zijn veel planten en bloemen op het eiland te vinden en het is omgeven door helderblauw water, waardoor het er echt prachtig uitziet.

Meer informatie

Napoli Sotteranea

Napoli Sotteranea is een eeuwenoude ondergrondse Grieks-Romeinse stad die zich op ongeveer veertig meter diepte bevindt. De ruimtes zijn later ook gebruikt als waterwegen en schuilplaatsen en bevinden zich direct onder het historisch centrum van Napels. U vindt hier tunnels, straten, grotten, catacomben en zelfs volledige huizen! Er is enorm veel te zien en u kunt op verschillende plekken in Napels ondergronds gaan. De meest populaire tours van deze ondergrondse stad zijn de Napoli Sotteranea, de Galleria Borbonia en La Neapolis Sotterranea. Een hele interessante historische plek om te bezoeken met een gids.

Meer informatie

Capella Sansevero

De Capella Sansevero is een museum dat in de voormalige kapel van de prinsen van San Severo is gevestigd. Dit gebouw werd oorspronkelijk aan het eind van de zestiende eeuw gebouwd en hoewel veel originele elementen door de eeuwen heen verloren zijn gegaan, is het nog steeds een prachtig gebouw om te zien. In dit museum kunt u de ongelooflijke Cristo Velato van Giuseppe Sanmartino en andere mooie kunstwerken in de Napolitaanse barokstijl bewonderen.

Meer informatie

Koninklijk Paleis van Napels

Het Koninklijk Paleis van Napels is een prachtig art deco-gebouw uit 1616 dat oorspronkelijk was bedoeld voor de Spaanse heersers in Napels en in het centrum van de stad staat. In de achttiende en negentiende eeuw werd de stad vanuit dit paleis geregeerd. Er zijn dertig zalen die zijn geopend voor het publiek en deze zijn gevuld met gouden meubilair, fresco’s van Italiaanse kunstenaars, beelden en schilderijen. Een van de hoogtepunten is de marmeren dubbele trap, maar er zijn ook een privé-schouwburg en een balzaal die zeker een bezoekje waard zijn. Bovendien kunt u ook door de koninklijke tuinen dwalen en de kapel bezoeken.

Meer informatie

Museo Nazionale si San Martino

Het nationale museum van San Martino in Napels werd in 1866 geopend nadat het klooster waarin het museum is gevestigd werd uitgeroepen als nationaal monument. Het interieur is prachtig ingericht en de unieke locatie kijkt uit over de stad. In het museum zelf kunt u verschillende Spaanse en Bourbon-artefacten bekijken. Ook biedt het museum onderdak aan een kerststal die als de mooiste ter wereld wordt beschouwd.

Meer informatieHerculaneum

Herculaneum is minder bekend dan Pompeï, maar dit stadje verdween ook onder een dikke laag lava en as tijdens die beroemde uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Herculaneum was een oude vissersstad voordat rijke Romeinse burgers er luxe villa’s lieten bouwen. Het is net als Pompeï een volledig geconserveerde Romeinse stad met prachtige mozaïeken en wandschilderingen, maar de kleuren zijn in Herculaneum een stuk beter behouden gebleven dan in Pompeï. Er zijn hier zelfs houten voorwerpen gevonden die nog helemaal intact waren. Zeker dus een bezoekje waard.

Meer informatie

Monastero di Santa Chiara

De bouw van het klooster van Santa Chiara begon in 1310, maar er werden flink wat dingen aan veranderd in 1742. Er werd toen gekozen voor een meer barokke stijl. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het klooster bijna verwoest door luchtbombardementen en het is daarna gerestaureerd in haar oorspronkelijke Gotische stijl. De zuilen zijn met elkaar verbonden met banken en alles is bedekt met prachtige fresco’s met scenes uit het Oude Testament. Bovendien zijn er nog een aantal schatten te zien die de bombardementen hebben overleefd!

Meer informatieCatacombe di Napoli

Op verschillende plekken onder Napels bevinden zich catacomben. U kunt hier bijvoorbeeld de catacomben van San Gennaro en San Gaudiosa bezoeken. De catacomben zijn versierd met oude Christelijke elementen, zoals muurschilderingen en mozaïeken uit de vijfde en zesde eeuw, en u kunt een bezoekje brengen aan speciale graven van edelmannen uit de zeventiende eeuw.

Meer informatie