Hanzestad Zwolle - cultuur, architectuur en geschiedenis

Zwolle is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Overijssel. De stad was in zijn hoogtijdagen een bruisende Hanzestad. De stad ademt cultuur uit en overal waar je gaat in Zwolle is wel een stukje geschiedenis terug te vinden. De geschiedenis van Zwolle maakt het nou juist zo een geweldige bestemming, maar ook de wat moderne plekken zijn leuk om te bezoeken. Er zijn namelijk twee theaters en talloze winkels waar je kunt shoppen. Daarnaast kun je ook neerstrijken op een van de vele terrasjes en s 'avonds is uitgaan ook een leuke optie, want er zijn genoeg plekken waar je een dansje kunt doen.

Er zijn een paar prachtige gebouwen in Zwolle. De 600 jaar oude Sassenpoort bijvoorbeeld staat in de top 100 van de Nederlandse UNESCO monumentenlijst. Het is meest markante gebouw van de stad en het is ook een prachtige locatie voor huwelijken.

De Peperbus is eigendom van de Gemeente Zwolle. De toren is 75 meter hoog en beschikt over 51 klokken. Met 236 treden in de toren zijn te beklimmen en deze zullen u leiden naar de trans. Eenmaal boven geniet u van een geweldig uitzicht over de stad. Er is wel de regel dat er maar 20 mensen tegelijk naar boven mogen.

Overijssel staat bekend als een van de meer landelijke provincies van Nederland, waardoor het de perfecte plek is om te genieten van wat frisse lucht en de natuur. Maak een mooie boottocht langs het Nationaal Park Weerribben-Wieden naar de stad van Giethoorn. Deze stad staat bekend als het Venetië van het Noorden.

Het attractiepark Slagharen wat ooit slechts een klein pony park was is nu uitgegroeid tot een van de grootste pretparken in het land. De pony's zijn er nog steeds en zijn zeker een leuke attractie. Daarnaast zijn er een aantal achtbanen bijgekomen en een kabelbaan die door het park heen gaat. De kabelbaan biedt de mogelijkheid om het park te verkennen vanaf de lucht. Het levert ook mooie foto's op. Als je met een grote groep gaat kan je een huisje en een auto huren om wat langer van het park te kunnen genieten.

Het is duidelijk dat Zwolle rijk is aan architectuur, geschiedenis en cultuur. De rest van de provincie Overijssel bevat ook nog eens een aantal van de mooiste Nederlandse landschappen. Als u hier tijd voor kunt maken is zult u zeker een fijne reis hebben.