Het beste van Hengelo

Hengelo is een leuke stad voor de hele familie: van het populaire Techniekmuseum Oyfo waar u alles leert over de technologische geschiedenis van Hengelo, tot spoorfietsen in de natuur. We nemen u graag een dagje mee naar de leuke bezienswaardigheden van Hengelo.

Het Techniekmuseum Oyfo

Het Oyfo Techniekmuseum is een interactief museum dat zes themalijnen behandelt: Textiel, Machine- en werktuigbouw, Elektrotechniek, Telecommunicatie, Procestechniek en Radar & Detectie. Het pand is benoemd tot rijksmonument en bevat een collectie van ruim 3000 objecten. De aandacht ligt hier op creatief bezig zijn via leerprocessen. Ze willen creativiteit bij jong en oud stimuleren en dat doen ze door deze speelse en ongedwongen beleef- en leeromgeving te bieden. In dit museum valt kunst, techniek en erfgoed samen.

Spoorfietsen in Hengelo

Fietsen kunnen we natuurlijk allemaal in Nederland, maar Hengelo introduceert ook het spoorfietsen. Dit doet u over sporen waar vroeger de stroomtreinen van de GOLS en kolentransporten over het schaddenspoor reden. Hier rijdt u zelf over het spoor langs overwegen, bruggen en zelfs een sluis. Met deze unieke ervaring doet u een stapje terug in de tijd en rijdt u langs de Kuipersdijk richting een brug om de weg te passeren en vervolgens acht meter boven het water van het Twentekanaal te rijden.


Geniet van de natuur bij Kasteel Twickel

Wilt u even heerlijk ontspannen en genieten, overweeg dan eens een bezoek aan kasteel Twickel. Dit landgoed is zeven eeuwen oud en beslaat 4.300 hectare grond. U vindt hier een mooi kasteel, 148 historische boerderijen met zwart-witte luiken en een klein coulisselandschap met eeuwenoude eiken, akkers, heidevelden en houtwallen. Het grootste gedeelte van dit landgoed is opengesteld aan het publiek zodat u fijn door het landgoed kunt struinen. Het kasteel wordt bewoond, maar u kunt een rondleiding met een gids boeken om het kasteel van binnen te bewonderen. Van mei tot november is de moestuin open voor het publiek waar u ook groente, fruit, planten en bloemen kunt kopen.


Zoek de spanning op in attractiepark de Waarbeek

Voor wat meer spanning en sensatie is er attractiepark de Waarbeek wat vooral voor de jongere avonturiers leuk is. Van een vliegende carrousel en een rups tot een spoortrein, reuzenrad en lanceerboot op water. Kinderen kunnen hier de hele dag in de leukste attracties stappen of gezellig spelen op de kabouter speelplaats. Geniet van een hapje en een drankje in een van de eetgelegenheden zoals de coffee corner en de snackbar of bezoek een van de evenementen waarbij het park wordt omgetoverd aan de hand van een thema.

Struin over het landgoed Lonnekermeer

Het landgoed Lonnekermeer is een mooie villa waar een prachtige Engelse tuin omheen is gebouwd. Naast bloeiende orchideeën en zwevende libellen ligt hier een afwisselend landschap met beekjes en dekzandruggen. Het heldere water is een leefomgeving voor bijzondere vogels en planten. Hier wandelt u door de mooie natuur om in alle rust te genieten van een gemoedelijke sfeer.

Deze bezienswaardigheden liggen vaak op rijafstand van Hengelo, daarom is een huurauto ideaal voor het overbruggen van de afstand.