Het beste van Houston

Wanneer u een bezoek brengt aan Houston, is het vrijwel onvermijdelijk dat u tegelijkertijd meer te weten komt over de ruimte: deze Texaanse stad staat namelijk onlosmakelijk verbonden met de ruimtevaart. U kunt hier een aantal interactieve en informatieve musea bezoeken waarin u alles leert over NASA en zijn astronauten, en de ruimtevaart in zijn geheel:

Verken de ruimte bij het Space Center

Het Space Center is het officiële bezoekerscentrum van het Johnson Space Center. Hier stapt u binnen bij het historische controlecentrum vanuit waar de allereerste maanlanding werd gecoördineerd. Heeft u altijd al de beroemde woorden in dit controlecentrum willen fluisteren, maak dan indruk door het juiste citaat te gebruiken: ‘Okay, Houston, we’ve had a problem here’.  Bekijk de interessante tentoonstellingen en ontmoet de beroemdste astronauten ter wereld in de Astronaut Gallery. Een supersonische lift neemt u mee de ruimte in, maak een ontdekkingsreis naar Mars en leer hoe astronauten zich voorbereiden op het leven in de ruimte. Het Space Center ligt op ongeveer veertig km ten zuidoosten van het stadscentrum. Wilt u de drukte omzeilen, zorg er dan voor dat u al vroeg in uw huurauto stapt zodat u al om 09.00 uur het bezoekerscentrum binnenstapt.

Bezoek het Museum of Natural Science

Het Museum of Natural Science is enorm populair vanwege de diversiteit aan onderwerpen die er worden behandeld. Het museum richt zich onder andere op astronomie, ruimte, wetenschap, mineralen, energie, scheikunde, diamanten en de Texaanse fauna. Neem plaats op een van de stoelen in het Burke Baker Planetarium waar u 360˚ films bekijkt, door het universum vliegt en de uitgestrektheid van de ruimte ontdekt. Een van de permanente tentoonstellingen is Space Science waar u spectaculaire beelden ziet die door de Hubble-ruimtetelescoop zijn vastgelegd.

Doe een reuzesprong bij het NASA Johnson Space Center


Al meer dan vijftig jaar dient dit centrum als een hub voor bemande ruimtevluchten. Het is de thuis van het Amerikaanse Astronauten Korps, het Internationale Ruimtestation voor ruimtemissies en de plek voor toekomstige ontwikkelingen in de ruimtevaart. De enige manier om het JSC te bezoeken is via de NASA Tram Tour waar u een kijkje neemt achter de schermen bij ruimteverkenning. Onder begeleiding bezoekt u een aantal historische locaties zoals de trainingsfaciliteiten van astronauten en de controlekamer voor missies. Deze tocht kunt u via het Houston Space Center boeken.

Wandel door de natuur naar het George Observatory

Laat de drukte van Houston achter u en rijdt binnen een uur naar Needville. Hier ligt het schitterende Brazos Bend State Park, een ideale plek voor natuurliefhebbers. Op zaterdag kunt u hier van 15.00 tot 22.00 uur terecht in het George Observatory dat deel uitmaakt van het Houston Museum of Natural Science. De tentoonstelling over meteorieten is fascinerend en via de satellieten kunt u de nachtelijke sterren een stukje dichterbij halen.

In Houston voelt u zich een ware astronaut die een baan om de aarde maakt. Heeft u altijd al willen weten hoe het dagelijkse leven van een astronaut eruitziet? Dan moet u deze geweldige stad echt eens bezoeken.