Het beste van stad en natuur in Breda

Breda is een van de meest levendige steden van het zuiden en heeft veel te bieden aan iedereen die deze geweldige stad bezoekt. Daarnaast is Breda bekend om haar prachtige monumenten midden in het stadscentrum. De leukste activiteiten die er gedaan kunnen worden zijn voornamelijk in het stadscentrum te vinden, zoals de vele winkels, musea, gezellige cafés en restaurants.

Het eerste dat opvalt bij een bezoek aan Breda, zijn de indrukwekkende monumenten die er te vinden zijn. Er zijn een aantal mooie bouwwerken die in de 14e en 15e zijn gebouwd. Dit wordt ook wel de Nassautijd genoemd. De Grote Kerk is hoogst waarschijnlijk één van de bekendste. De Gotische kruisbasiliek beschikt over een toren die wel 97 meter hoog is. Het is mogelijk om de trappen te beklimmen en te genieten van het prachtige uitzicht vanaf de top. Onder begeleiding van een gids kan men ook meer te weten komen over de geschiedenis van het gebouw.

Het Begijnhof bestaat uit een prachtig hof met begijnenwoningen, een kerk, een pastorie en een kruidentuin. Midden in het hof bevindt zich een museum waar meer over de leefomstandigheden van Bredaase begijnen wordt uitgelegd. Naast al deze bezienswaardigheden is er ook een museum in het hof waar miniaturen- en poppenhuizen worden tentoongesteld. Dit museum bevindt zich in het Poortgebouw.

Het Kasteel van Breda is ook daadwerkelijk een plaatje. Eeuwenlang was dit de woonplaats van Heren waar vanuit zij hun macht konden uitoefenden. Echter kan deze alleen tijdens een rondleiding bezichtigd worden. Deze zijn aan te vragen via VVV Breda.

De bossen rondom Breda zijn namelijk het makkelijkst te bereiken op deze manier. Voor degenen die het lawaai van de stad willen inruilen voor de rust van de natuur zijn er een aantal bos- en natuurgebieden om uit te kiezen. U kunt vanuit Breda een auto huren om het Liesbos en Ulvenhoutse Bos te bezoeken. Het Liesbos is ook uitstekend voor kampeerders. De camping in het bos beschikt over prima voorzieningen en is dan ook een leuke plek voor een vakantie in eigen land.

Breda is een prachtige plek om tijd door te brengen. Naast de wekelijkse markten zijn er ongeveer 500 winkels, vele eeuwenoude monumenten, een groot aantal cafés en restaurants. Een weekendje Breda zou dan ook geen gek idee zijn.