Het centrum van ons kikkerlandje

Utrecht is een van de oudste en mooiste steden in het land met een prachtig centrum en vele moderne voorzieningen. De stad ligt in het hart van ons kikkerlandje en het voldoet dan ook zeker aan alle verwachtingen. U vindt er de meest prachtige historische locaties in en rond het centrum van de stad.

Geniet van een prachtig uitzicht vanuit de hoogste kerktoren van Nederland. De Domtoren staat symbool voor Utrecht en is een zeer mooie trouwlocatie. Een absolute must is het Kasteel de Haar. Dit is het grootste kasteel van Nederland. Het is mogelijk om onder begeleiding het kasteel te betreden. De begeleider zal ook meteen de nodige informatie over het prachtige gebouw verschaffen. Het park om het kasteel heen is ook werkelijk waar een plaatje.

Voor de winkelliefhebbers is er gelukkig het winkelcentrum Hoog Catharijne. Hier kunt u fijn overdekt winkelen. Er zijn ook vele leuke boetiekjes te vinden in de stad, voornamelijk in het centrum.

Het Rietveld Schröderhuis staat op de werelderfgoedlijst van Unesco, en terecht. Het huis, wat als meesterwerk te omschrijven valt, werd in 1924 ontworpen door Rietveld in opdracht van Truus Schröder. Kenmerkend aan het huis zijn de overgangen tussen binnen en buiten, de kleuren en de vlakverdeling. Het meubilair is ook door Rietveld gekozen.

Er zijn ook een aantal interessante musea die u kunt bezoeken, zoals het Spoorwegmuseum. Een bezoek hier naartoe kan zeer leerzaam zijn voor jong en oud. De uitgebreide collectie van locomotieven, treinstellen, schaalmodellen, stoommachines, rijtuigen, schilderijen en voorwerpen is hier in alle rust te bewonderen. Er worden ook af en toe evenementen georganiseerd op de locatie, dus is het wel handig om deze bij te houden. Misschien vindt er wel iets leuks plaats wanneer u er bent.

Het is een aanrader om bij goed weer een auto te huren en naar de Maarsseveense plassen toe te rijden. Hier kunt u een heerlijke duik nemen in de plas, of gewoon lekker bruin bakken op het strand. Vissen is ook mogelijk, maar dan moet u wel eerst een vispas aanvragen bij de balie als u nog geen vergunning heeft. U kunt hier genieten van de natuur met niet al te veel mensen om u heen. Er is ook een dagcamping aanwezig.

Utrecht is de perfecte locatie voor een korte reis. Het is ook voor gezinnen geschikt, want het heeft meer te bieden dan alleen een bruisend nachtleven. De prachtige architectuur en kunst van de stad spreekt voor zich. Het centrum is ook overdag levendig, vooral wanneer het zonnetje schijnt.