Het lekkerste eten in de Lage Landen

Nederland staat internationaal niet bepaald bekend als culinair begaafd. Gelukkig weten wij beter; er zijn meer dan genoeg restaurants en cafés te vinden waar men heerlijk kan eten. Huur een auto en geniet van authentiek gebak in Delft, ga voor een nieuwe gastronomische ervaring in Amsterdam of geniet van aparte snacks in Rotterdam. Lees verder voor onze suggesties.

Gys is een vrij apart restaurant in Utrecht. In tegenstelling tot de meeste restaurants kunnen veganisten hier prima terecht en echt waar krijgen voor hun geld. Het gehele restaurant is gericht op duurzaamheid en dat is zelfs in het interieur terug te vinden. Natuurlijk wordt hier ook volop gebruik gemaakt van de biologische streekproducten en waardoor de lokale boeren ook gesteund worden.

Nog een prachtig restaurant in Utrecht is Eazie. Hier wordt van alles geserveerd; van salades tot aan wok gerechten, allemaal bereid met dagverse producten. Er zijn meerdere aanraders op het menu, dus is het geen slecht idee om meerdere gerechten te proberen wanneer je er bent.

Wie een avondje in stijl wil dineren, moet naar Ciel Bleu in Amsterdam gaan. Het bevindt zich op de 23e verdieping van het Hotel Okura. U zult dus naast het heerlijke eten kunnen genieten van een prachtig uitzicht. Er is een uitgebreide wijnkaart aanwezig en een sommelier. Het kost hier wel wat meer, maar dat krijg je er ook echt voor terug. Het menu veranderd vier keer per jaar, want deze is gebaseerd op de seizoensproducten.

In de Markthal, in Rotterdam, zit het restaurant Fresh Food Friends. Dit is een restaurant dat ook alleen met verse, Nederlandse producten werkt en dan wordt het vaak nog op de ouderwetse manier bereidt. Er is de keus beneden te zitten of boven op het dakterras. Voor alleen een drankje is het mogelijk aan de bar te gaan zitten.

Er is dus genoeg keus als het gaat om lekker eten. Daarnaast zien ook steeds meer restaurants in hoe belangrijk het is om lokale producten te gebruiken. Dus iedere keer dat je bij zo’n restaurant uit eten gaat ondersteun je flink de lokale economie en daar doen we het voor… en het lekkere eten natuurlijk.