Het perfecte weekendje weg in Rotterdam

Page author

door Hertz - 01 June 2022

Rotterdam is een geweldige stad om te bezoeken tijdens een weekendje weg. Wees even helemaal een toerist in eigen land. De stad heeft ontzettend veel leuke bezienswaardigheden, bijzondere architectuur en gezellige plekjes om te eten en drinken, en die zijn een bezoek meer dan waard zijn. Hieronder vindt u een lijst met de leukste dingen om te doen in Rotterdam.

Erasmusbrug

Erasmusbrug

De Erasmusbrug is een goed voorbeeld van de moderne architectuur waar het ‘Manhattan aan de Maas’ zo bekend om staat. Deze brug is 800 meter lang en verbindt de Kop van Zuid met het centrum van Rotterdam. De brug werd in 1996 gebouwd en is sindsdien niet meer weg te denken. De brug wordt ook wel de Zwaan genoemd en kan worden geopend om schepen door te laten. Hij werd ontworpen door Ben van Berkel, die dankzij deze brug beroemd werd als architect. Als u naar de Wilhelminapier gaat, krijgt u het beste uitzicht over de Erasmusbrug.

Meer informatie

Maritiem Museum

In het Maritiem Museum in Rotterdam leert u over de invloed van het maritieme op ons dagelijks leven. Er zijn hier tentoonstellingen over het maritieme heden en verleden van Nederland. Bewonder topstukken uit onze vooraanstaande collectie of doe mee aan de verschillende activiteiten. Het museum bevindt zich in de oudste en grootste museumhaven van Nederland. U kunt er historische schepen en kranen op om te beleven hoe Rotterdam tot een wereldhaven is uitgegroeid.

Meer informatie

Museumpark


Museumpark

Het Museumpark is een park in Rotterdam op het voormalige landgoed van de familie van Hoboken. Deze familie woonde in de villa waarin nu het Natuurhistorische Museum Rotterdam is gevestigd. Het park werd in 1927 ingericht naar het ontwerp van een stadsarchitect en ligt tussen het Museum Boijmans Van Beuningen, de Westersingel, de Westzeedijk en het complex van her Erasmus MC. In het park staan verschillende kunstwerken  en een monument ter herdenking van Gerrit de Jongh, oud-directeur van Gemeentewerken Rotterdam. Het Museumpark maakt deel uit van de zogenaamde ‘Kunst-As’ en omvat zes musea die allemaal op loopafstand van elkaar liggen: het Nieuwe Instituut, Museum Boijmans van Beuningen, Chabot Museum, de Kunsthal, Villa Sonneveld en het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Meer informatie

Historische Delfshaven

De Historische Delfshaven is een pittoreske jachthaven en een van de kleine delen van de oude stad die het bombardement op Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1940 heeft doorstaan. Het is de geboorteplaats van Piet Hein en de plek vanwaar de Pilgrim Fathers naar Amerika zijn vertrokken. Vroeger verdiende men hier de kost met de haringvisserij en het distilleren van jenever maar nu vindt u er historische grachtenpandjes, gezellige antiek- en snuisterijenwinkels, kunstateliers, cafés en eethuisjes. De Delfshaven ziet er nog enorm authentiek uit en heeft de ouderwetse korenmolen De Destilleerketel als belangrijk herkenningspunt.

Meer informatie

Markthal


Markthal

De Markthal van Rotterdam werd in 2014 geopend en is een echt icoon voor de stad geworden. U vindt hier veel leuke marktkraampjes, eetkraampjes en goede restaurants.  Het plafond van de hal is bedekt met een enorm kunstwerk van fruit, groenten en bloemen die op de markt kunnen worden gekocht. Breng ook een bezoekje aan de Tijdtrap, een tentoonstelling met archeologische voorwerpen die zijn gevonden tijdens de bouw van de Markthal. De buitenring van het gebouw bestaat uit appartementen met ramen die neerkijken op de Markthal. ’s Avonds licht de binnenkant van de Markthal op waardoor u er van buitenaf mooie foto’s van kunt maken.

Meer informatie

Kunsthal Rotterdam

De Kunsthal Rotterdam is een icoon op het gebied van moderne architectuur. U kunt hier tentoonstellingen van oude meesters, hedendaagse kunstenaars, ontwerpers en fotografen bewonderen. Tijdens uw bezoek kunt u er vrij rondlopen of deelnemen aan een rondleiding. Er zijn veel tentoonstellingen en activiteiten waardoor er altijd wel iets is te doen in de Kunsthal.

Meer informatie

Diergaarde Blijdorp

Als u met uw kinderen in Rotterdam bent, is een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp het zeker waard. Deze dierentuin is ooit begonnen als hobby van twee spoorwegbeambten om hun verzameling exotische vogels onder te brengen. Geleidelijk aan werd de dierentuin steeds verder uitgebreid met, onder andere, een apenhuis, roofdierengebouw, vogelhuis, reptielenhuis en veel andere dierenverblijven.

Meer informatie

Euromast


Euromast

Aan de rand van Het Park in Rotterdam staat de Euromast. Deze toren werd in 1960 gebouwd en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Hij is 185 meter hoog en daarmee het hoogste gebouw in Nederland. U kunt hier ook heerlijk uit eten gaan en de nacht doorbrengen op 100 meter hoogte. Een tip voor sportliefhebbers: u kunt er ook nog eens abseilen!

Meer informatie

Sint Laurenskerk

De Sint Laurenskerk in Amsterdam komt uit de 15e eeuw en is het enige middeleeuwse gebouw dat nog steeds in het centrum van de stad staat. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Rotterdam namelijk gebombardeerd en er is maar weinig overgebleven van voor die tijd. Deze oude kerk is dus zeker een bezoekje waard! De toren is 65 meter hoog en de kerk is een kruisbasiliek. De deuren zijn gemaakt van brons en in de kerk zijn er interessante objecten zoals een doopvont en een beeldengroep te zien. Het is echt een uniek gebouw in deze stad. Van april tot en met oktober kunt u een paar dagen per week de toren van de kerk beklimmen, waarbij een gids over de geschiedenis van de Laurenstoren vertelt. Iedere zondag en op christelijke feestdagen vinden er hier ook nog steeds kerkdiensten plaats.

Meer informatie

Voetbalstadium De Kuip

Zelfs als u geen voetbalfan bent, of geen fan bent van Feyenoord, kunt u voetbalstadium De Kuip nog altijd bezoeken om het gebouw te bewonderen. Dit stadion is al meer dan tachtig jaar de thuisbasis van voetbalclub Feyenoord en er worden hier ook regelmatig concerten gegeven. Veel grote artiesten, zoals Bob Dylan, The Rolling Stones, U2, Michael Jackson, Madonna en Bruce Springsteen, hebben hier opgetreden. Daarnaast vinden er ook andere evenementen plaats, zoals motorcrosswedstrijden, atletiek- en turnwedstrijden

Meer informatie