Iconische locaties in San Francisco van films en tv

Page author

door Hertz - 30 November 2018
Het is een stad waar velen van ons nog nooit zijn geweest, maar die we toch door en door lijken te kennen: San Francisco. U herkent direct iconische locaties zoals de Golden Gate Bridge, Fisherman’s Warf en het gevangeniseiland Alcatraz, maar ook de kenmerkende kabeltrams. Natuurlijk hebben we hier de televisie voor te danken: de film Bullit met Steve McQueen en een van de beste achtervolgingsscènes uit de filmgeschiedenis, of de actiefilm The Rock met Sean Connery en Nicolas Cage waarin Alcatraz wordt gekaapt.

Tijdens een bezoek aan San Francisco worden die tv-beelden net even een stukje echter. Het is net of u zelf de hoofdpersoon in een openluchtfilmstudio bent. Wilt u de echte Californische sfeer proeven met stukjes uit de filmwereld op de achtergrond, huur dan een auto in San Francisco en rijdt naar Interstate 280. Het is een ideale route voor een korte roadtrip van een uur waarbij u tussen San Francisco en San Jose langs leuke steden en mooie landschappen komt. Maar laat het allemaal niet aan u voorbijrazen, neem ook de tijd voor tussenstops bij een aantal wereldberoemde plekjes.

Bestemming: Golden Gate City

Steile heuvels, frisse zomers en mysterieuze mist: San Francisco blijft een van de populairste steden ter wereld. Deze vierde stad van Californië ligt aan de westkust op het schiereiland van San Francisco tussen de Stille Oceaan en de Baai van San Francisco. De stad is op 43 heuvels gebouwd en met de verscheidenheid aan bezienswaardigheden die u hier vindt, ontdekt u iedere dag wel wat nieuws. We hebben een aantal van de meest geliefde attracties onder de loep genomen en we delen deze graag met u:

Golden Gate BridgeOoit werd het ‘de brug die nooit gebouwd kon worden’ genoemd, maar hij staat er toch mooi: de Golden Gate Bridge. Het is waarschijnlijk het meest bekende herkenningspunt van San Francisco en behoort tot de zeven moderne wonderen ter wereld. Na vier jaar was de strijd tegen meedogenlozen winden, mist, rotsen en verraderlijke getijden eindelijk gewonnen: in 1937 stond de hangbrug er. Nu kunt u de ruim 2,7 km van San Francisco naar Marin County over voetpaden bewandelen. Vanaf Marin Country maakt u schitterende foto’s van de brug en de stad. Als u met de huurauto over de brug rijdt, neem dan ook even de tijd om de 7 minuten naar Golden Gate Park af te leggen. Dit is een van de grootste stedelijke parken ter wereld waar u onder andere 2 grote musea kunt bezoeken zoals The Young Museum waar Amerikaanse kunst te bewonderen is. Maar ook de botanische tuinen en de Conservatory of Flowers zijn indrukwekkend, terwijl de kinderen energie kwijt kunnen in de Koret Children’s Quarter.

Pier 39 & Fisherman’s Warf

Pier 39 is de meest bezochte familieattracties van de stad en dat is ook niet gek: het ligt aan de waterkant van San Francisco en vanaf hier heeft u ongeëvenaarde uitzichten op de Golden Gate Bridge, Alcatraz, Angel Island en de wereldberoemde skyline. Het bijzondere aan de pier zijn de vele zeeleeuwen die in de haven te zien zijn, maar u ziet hier ook veel toeristische winkeltjes. En hoewel u voor restaurants een uitgebreide keuze heeft, blijft het Hard Rock Café een favoriet. De kinderen vermaken zich wel bij de verschillende kermisattracties. Als u op zoek bent naar een gezellige plek met een uitgelaten sfeer, dan moet u hier zijn. Bovendien vertrekt de ferry richting Alcatraz hier niet ver vandaan.
U kunt Pier 39 gemakkelijk met de huurauto bereiken en bovendien kunt u in de Pier 39 Garage parkeren. De pier ligt aan de rand van de wijk Fisherman’s Warf. Naast Pier 39 kunt u hier op de markt in Ferry Building verse producten halen, in de haven kleurrijke vissersboten bekijken en van zeevruchten genieten zoals de Clam Chowder. Hyde Street Pier heeft een grote verzameling historische schepen en ook de USS Pampanito, een onderzeeër die in de Tweede Wereldoorlog nog werd gebruikt, is toegankelijk voor bezoekers. In het aquarium wandelt u door glazen tunnels en bewondert u haaien, roggen en andere zeebewoners.

Alcatraz

Het was de Titanic onder de gevangenissen, maar dan zonder alle luxe. In plaats van dat het onzinkbaar moest zijn, was het ondenkbaar dat de zware criminelen van het gevangeniseiland Alcatraz konden ontsnappen. Van de drie gevangenen die het wel was gelukt, is niet bekend of ze de zwemtocht overleefd hebben. Het eiland dat van 1934 tot 1963 als gevangenis diende voor criminelen zoals Al Capone en George ‘Machine Gun’ Kelly kunt u nu bezoeken. Het ligt op bijna 2 km van San Francisco en hier krijgt u een tour langs de cellen om te zien waar de gedetineerden leefde. Een leuk extraatje is hier de interessante audiotour waar zowel gevangenen als bewakers een kijkje geven in hun leven op het eiland.

U merkt het: voor een onvergetelijke roadtrip in Amerika hoeft u geen lange kilometers af te leggen. Blijf in de buurt van San Francisco en u zult zich de hele dag goed vermaken.