Het schitterende meren gebied van Noord-Italië

De route van Novara naar Erbusco in Noord-Italië biedt reizigers de mogelijkheid om een ??bezoek brengen aan het land van de oudste en meest pittoreske stadjes en te genieten van de adembenemende schoonheid van de wereldberoemde meren.

De reis begint in Milaan, de meest trendy stad van Italië. Hoewel het een rijke historie heeft, is deze kosmopolitische metropool gevuld met moderne energie. Van de Duomo tot het San Siro voetbalstadion en van trendy restaurants tot Da Vinci's Laatste Avondmaal, Milaan herbergt een tijdloze stijl.

Vanuit Milaan vervolgt u uw reis naar het spectaculaire meren gebied van Noord-Italië. Neem de A8 / E62 – gedeeltelijke een tolweg – in noordwestelijke richting naar Soriso Novara, waarachter het Ortameer en het eiland San Giulio ligt. Het was hier, bij de Basiliek van San Giulio, waar Salomé de liefde van Nietsche weigerde, wat hem inspireerde Thus Spake Zarathustra te schrijven. Neem even de tijd om na te denken in de zwarte stenen kansel van dit Romaanse meesterwerk en trek u vervolgens terug in de rust van het meer. Visliefhebbers kunnen in het Ortameer vissen op forel, baars, snoek en zelfs paling.

Indien u wenst te overnachten, probeer dan eens Villa Crespi in Orta San Giulio. De heerlijke gerechten en het fantastische uitzicht zullen uw verblijf onvergetelijk maken. Een ochtendwandeling door het autovrije centrum van Orta San Giulio biedt de perfecte gelegenheid om uw benen te strekken, voordat u uw reis vervolgt. Wandel over de kiezelpaden rond Piazza Motta of bezoek Sacro Monte – UNESCO werelderfgoed - aan de Via Panoramica op slechts vijf minuten lopen van Villa Crespi.

Vertrek verder naar het noorden op de SP229 richting van het Lago Maggiore en de Barromean eilanden. Ontdek de schitterende eilanden op een boottocht en bekijk het prachtige barokke paleis en haar 400 jaar oude tuinen van Isola Bella. Of geniet van het rustige Isola dei Pescatori. Met slechts 50 inwoners en restaurants met verse zeevruchten is het eiland vooral ’s nachts opmerkelijk wanneer de lichten weerspiegelen in het kalme water.

Vervolg uw reis via de E62 in zuidelijke richting het Comomeer. Als misschien wel het meest bekende meer van Noord-Italië, is haar glinsterende kustlijn bezaaid met charmante dorpen en vakantieresorts met uitzicht op het water. Al eeuwen genieten bezoekers van haar schoonheid en inspireert ze dichters zoals William Wordsworth. Vandaag de dag biedt het idyllische landschap voer voor fotografen en kunstenaars uit de hele wereld. De brede wandelpaden nodigen uit om heerlijke wandeling door de heuvels te maken en het water is uitermate geschikt voor boottochten en andere wateractiviteiten. Heeft u genoten van dit alles, dan kunt u uw weg in zuidoostelijke richting vervolgen via de SS342 naar het historische Bergamo.

Gelegen aan de voet van de Alpen, dateert Bergamo terug tot de Romeinse tijd en bestaat uit twee delen: een hooggelegen gedeelte (Città Alta) en laaggelegen gedeelte (Città Bassa). Oorspronkelijk was het hooggelegen gedeelte een defensieve heuveltop beschermd door muren en het herbergt nog de meest historische gebouwen van de stad. Het hedendaagse Bergamo biedt een schat aan activiteiten voor toeristen die geïnteresseerd zijn in kunst, geschiedenis, sport en cultuur. Na een mooie dag in Bergamo kunt u via de A4 / E64 tolweg naar Erbusco. Verlaat de route tussentijds via de E64 om in Brusaporto te genieten van culinaire hoogstandjes van de gebroeders Cerea bij Da Vittorio. Slechts een paar kilometer van uw route zal deze nationale gastronomische bestemming uw smaakpapillen behagen. Wilt u daarna nog ontspannen, dan is het boutique hotel een perfecte plek.

Verder naar het oosten op de E64 en op slechts 10 km ten zuiden van het Iseo meer ligt Erbusco met haar beroemde wijnstreek Franciacorta. Het stadje wordt omringd door gehuchten met oude gebouwen en prachtige landhuizen onder de vele walnootbomen, acacia's en eiken. Proef de heerlijke mousserende wijnen tijdens een tour door de wijngaarden van Erbusco en geniet van heerlijke Italiaanse gerechten. Droom daarna weg in het neorenaissance L'Albereta van Relais & Châteaux in het hart van de wijngaarden van Franciacorta's.

De volgende morgen vervolgt u uw weg naar Brescia via het meer van Iseo. Het Madonna della Ceriola heiligdom bovenop op Monte Isola biedt een panoramisch uitzicht op het meer en de Alpen van Bergamo. Neem deze herinneringen mee in zuidelijke richting naar Brescia, wat ooit een Gallische hoofdstad was. Breng ook een bezoek aan Tempio Capitolino met Romeinse ruïnes uit de eerste eeuw. Brescia is ook een perfecte plek om te verblijven tijdens het verkennen van de omgeving van het Gardameer. Wandel door grote pleinen van Brescia en bezoek de kerken en musea om de vele kunstschatten te ontdekken. Kortom, het meren gebied van Noord Italië zorgt voor vele mooie herinneringen.

VOLG en beantwoord de vraag om te winnen.

Om een gratis huurdag voucher te winnen, ga naar Face of Twitter.

Facebook:
Reageer op onze Facebook-post met een antwoord op de volgende vraag: Welk meer kom je tegen in onze reis door Italië?

  • Het Comomeer
  • Loch Ness
  • Michiganmeer
  • Het meer van Genève

Vergeet niet om onze gids te delen met je vrienden om te beginnen met het plannen van uw reis!

Twitter:

Retweet en maak kans een gratis huurdag voucher

De wedstrijd start op 17 juni 2015 en eindigt op 8 juli 2015, en zal worden aangekondigd op social media. De algemene voorwaarden vindt u hieronder.

Algemene voorwaarden

- De actieis geldig in de volgende landen: Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje en Italië. Er zal er één winnaar zijn van een gratis voucher voor een verhuur dag in elk land
- De gratis voucher omvat de huurprijs, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers voor de huur van één dag. Uw huurkosten zullen worden aangepast op de verhuurlocatie op vertoon van deze bon
- Verloting vindt plaats op 8 juli 2015. Hertz zal alle redelijke pogingen doen om contact te maken met de winnaar. Indien de winnaar niet reageert binnen drie (3) dagen, of indien er onvoldoende contact informatie is geleverd om contact te kunnen op nemen met de winnaar, de prijs zal worden verbeurd
- De beslissing van de organisator is definitief hierover kan niet worden gecorrespondeerd
- De voucher geldt voor compacte auto groepen op zowel dag- als weektarief zonder vooruitbetaling. (Inclusive non prepaid retailrates) voor een huur van 2 dagen of meer. Reserveringen dienen minimaal 24 uur van tevoren worden gemaakt
- De voucher kan worden ingewisseld bij de deelnemende locaties in Europa, de Verenigde Staten en Canada en is mogelijk niet van toepassing op binnenlandse verhuur in bepaalde landen.
- De voucher kan niet worden gecombineerd met een CDP nummer en het betreffende PC-nummer moet worden vermeld bij de boeking (EU verhuur: 129710, US verhuur: 130572)
- De voucher dient vooraf of aan het einde van de huur te worden ingeleverd, Hertz zal het tarief aanpassen en één vrije dag in mindering brengen als deze voucher wordt ingewisseld zoals vereist.
- Op alle huren zijn de algemene voorwaarden van Hertz van toepassing
- De actie loopt van 17 juni 2015 en eindigt op 8 juli 2015
- De actie is alleen geldig voor personen vanaf 21 jaar
- De prijs kan niet uitgekeerd worden in contant geld en kan niet worden verkocht
- Om in aanmerking te komen voor de loting, dienen online-klanten #HertzDrives in te voeren.
-
Door deel te nemen aan de loting, verleendt u toestemming aan Hertz Europe om foto’s te plaatsen op social media platforms voor uitsluitend promotionele doeleinden.
-
De actie is op geen enkele wijze gesponsord, onderschreven, beheerd of geassocieerd met Facebook en Twitter.
- Er kan geen postcode worden ingevuld bij enkele reis huurauto's
- Hertz behoudt zich het recht voor om de actie op te schorten, te annuleren of te wijzigen de promotie en / of te herzien deze voorwaarden op elk gewenst moment zonder voorafgaande kennisgeving en door te blijven om deel te nemen aan deze promotie na een dergelijke herziening van deze voorwaarden deelnemers worden geacht te hebben ingestemd met een van deze nieuwe of gewijzigde voorwaarden