Lekker eten in Rome

We gaan op een overheerlijke rondleiding langs de beste eetgelegenheden in Rome. Van de verrukkelijke traditionele keuken tot pizzeria’s, delicatessen en zoete lekkernijen. Rome is een hotspot voor de echte foodie. Schuif daarom aan tafel bij een van de onderstaande eettentjes om uw smaakpapillen eens flink te verwennen.


Wijnbar La Ciambella

Op ongeveer vier minuten loopafstand van het Pantheon ligt de wijnbar La Ciambella op Via dell’Arco della Ciambella. Het is een licht en huiselijk restaurant met wit houten meubels en een groot dakraam. Onder het genot van een Italiaanse wijn, bestelt u heerlijk gegrild Romeins lamsvlees, hertenvlees met een knapperig ei of een pastaschotel met asperges. Dat het restaurant veel aandacht besteedt aan zijn ingrediënten, merkt u aan de perfect gepresenteerde gerechten. Hier geniet u niet alleen van de smaak, maar het oog krijgt ook wat.

Salumeria Roscioli

Salumeria Roscioli bestaat uit vier verschillende delen: de sfeervolle bar, de volle wijnkelder, de grote hal met zijn plafondschilderingen en de toonbank. Het restaurant staat al jaren bekend om de bijzondere ingrediënten die het gebruikt. In de wijnkelder vindt u volgens sommigen de beste wijnen van Rome, terwijl u bij de toonbank uitstekende salami, kaas en ham koopt. En hoewel de gerechten er vaak simpel uitzien, is de smaak voortreffelijk. We raden hier de crudi di mare (rauwe schaal- en schelpdieren) aan, de tortellini in brodo (gevulde pasta in bouillon) en de worst mortadella.


Bakkerij Panella

style="text-align: justify;">Deze beroemde bakkerij vindt u op de Via Merulane. Het is aan de prijzige kant, maar u smult wel van etenswaren en koffie van hoge kwaliteit. Begin uw ochtend met een cornetto, een broodje dat nog het meest weg heeft van een croissant en kies ’s middags voor een pizza of een lekker gebakje. De hartige taarten en kroketten zorgen ervoor dat ook de tafels buiten iedere keer weer volstaan.

Bonci Pizzarium

U bent in Italië en vanzelfsprekend moet u hier ook de pizza’s proberen. Maar u kiest natuurlijk niet voor zomaar een pizza: het moet wel de beste van de stad zijn. Volgens de lokale bevolking moet u dan naar Pizzarium Bonci. De pizzeria ligt net buiten het stadscentrum bij het Vaticaan, dus hier kunt u best even voor de huurauto instappen. Als u de ingrediënten waaruit u in Nederland kunt kiezen een beetje zat bent, dan kijkt u hier uw ogen uit: Pizzarium gebruikt namelijk de meest verrassende ingrediënten op zijn pizza. Zodra u een pizza heeft gevonden die u niet wilt laten liggen, dan knippen ze de pizza voor u in stukken.

Da Enzo

Da Enzo is een authentieke trattoria in de wijk Trastevere. Hier bestelt u klassieke gerechten uit de Romeinse keuken. Een populair gerecht is de pasta carbonara met zijn smaakvolle saus en knapperige pancetta. Sluit de maaltijd vervolgens af met een tiramisu van dit kleine restaurant.

Keuze genoeg met zoveel eettentjes in Rome. Zo bent u in ieder geval gegarandeerd van een heerlijke maaltijd met authentieke ingrediënten.